Obvestilo

Slovenska bakla tudi v Logatcu

Prve korake do letošnjih poletnih olimpijskih iger v Parizu, ki se jih bosta udeležila tudi logaška športnika Deni Kožul in Patrik Divkovič, smo v Logatcu zaznamovali s prihodom slovenske bakle. Slednja od 17. aprila potuje po Sloveniji in ponazarja olimpijske vrednote ter širi duh olimpizma. V naši občini jo je na pot pospremil podžupan in predsednik Športne zveze Logatec Klemen Trpin.

Slovenska bakla iz ravenske jeklarne med Tokiom in Parizom

Izdelana je bila pred olimpijskimi igrami v Tokiu v jeklarni v Ravnah, tehta dva kilograma in meri 72 cm v višino. V sebi nosi večstoletno jeklarsko tradicijo, ročaj, izdelan iz lesa, pa simbolizira modrost in samozavest. Objema jo pet olimpijskih krogov kot simbol povezovanja, plamenica pa simbolizira trdnost in trajnost.

Povezovanje športnikov vseh generacij

Slovenska bakla je pot začela na vzhodu države, obiskala bo zamejska območja in zaključila na skrajnem severozahodu države. Povezala bo športne navdušence različnih generacij, od vrtčevskih otrok do veteranskih športnikov, vsakdo izmed sodelujočih pa bo prispeval svoj kamenček v slovenski olimpijski mozaik vrednot.

V Logatcu je bakla potovala po začrtali poti okrog Narodnega doma – iz rok v roke vseh udeležencev – pred očmi množice udeležencev.

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja