Obvestilo

Slovenska bakla tudi v Logatcu

Olimpijski komite Slovenije je pripravil projekt Slovenska bakla na poti v Tokio, s katero bomo tudi pri nas počastili Olimpijske igre v Tokiu 2021. Gre za edinstveni projekt v Sloveniji, kjer bo povezal vseh 220 občin, verjetno pa tudi za prvi tovrstni dogodek v svetu. Bakla je 22. 4. 2021 zagorela v Ravnah na Koroškem, kjer jo je prva v roko prijela jeklena olimpijka Petra Majdič, danes pa so jo pozdravili tudi v Logatcu.

Občin Logatec je k projektu pristopila z namenom promocije športa, kot jer v nagovoru povedal župan Berto Menard, pa simbolizira povezovanje in sožitje. »Bakla prinaša posebno sporočilo, novo svobodo, novo upanje in spodbuja povezovalne vrednote,« pa je dejal prvi podpredsednik Športne zveze Slovenije Janez Sodržnik.

V Logatcu je bakla povezala otroke z OŠ Tabor in OŠ 8 talcev, sodelovali so številni profesionalni in rekreativni športniki, ki se združujejo v logaških športnih klubih in društvih. Po mesecih omejevanja druženja na prostem je prireditev na večnamensko športno igrišče v Dolnjem Logatcu pritegnila številne obiskovalce.

Logatčani se poletnih Olimpijskih iger v Tokiu med 23. julijem in 8. avgustom 2021 še toliko bolj veselijo, saj bo na njih nastopil tudi Logatčan Deni Kožul, ki bo del ekipe slovenske reprezentance v namiznem tenisu.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja