Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Slovenski lokostrelci pometli z evropsko konkurenco

Po zlatu na mednarodnem turnirju aprila v Kamniku je slovenska mladinska ekipa lokostrelcev s podporo Postojnčanov slavila zmago tudi na prvi tekmi evropskega mladinskega pokala v Čatežu.

V težkih vremenskih razmerah, ki jim je cel pretekli teden botroval dež in veter, je slovenska mladinska lokostrelska reprezentanca v sestavi Nik Bizjak, Sergej Podkrajšek in Žiga Ravnikar Sloveniji med enajstimi ekipami pristreljala zlato medaljo. Do zmage so prišli tako, da so premagali ekipe Velike Britanije, Nemčije in Italije, na koncu pa so se v finalu pomerili še z ekipo Češke. Prepričljivo zmago so slavili že po zaključenih treh setih. Nik Bizjak je individualno tekmovanje končal na 17. mestu. Tekmovanja v Čatežu se je udeležil tudi Matic Jager v kategoriji kadetov. V mešanih ekipah je zasedel 9. mesto, individualno pa 33. mesto.

Fantje pa se pripravljajo že na naslednje mednarodne tekme in sicer drugo tekmo mladinskega evropskega pokala, ki bo julija v Bukarešti in svetovno mladinsko prvenstvo avgusta v Madridu.

Konrad Jurca

Ne spreglejte

Kocke štirje letni časi v Notranjskem regijskem parku

Jekleni količki v Rešetu ob Cerkniškem jezeru so dolgo samevali, pred dnevi pa so dobili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja