Obvestilo

Slovenski podjetnik leta je Marjan Batagelj

Kongres podjetniških prvakov

V petek, 31. maja 2019, je v Portorožu potekal strokovni Kongres podjetnikov Slovenije, letos že osmič. Na največjem druženju slovenskih podjetnikov vsako leto podelijo tudi prestižni naziv Slovenski podjetnik leta, ki ga izmed svojih vrst izberejo podjetniki. Letos so bili za ta častni naslov nominirani trije podjetniški prvaki, kot so jih poimenovali gostitelji kongresa, Marjan Batagelj, ki je izmed številnih vlog, ki jih igra v slovenskem gospodarskem prostoru, najbolj znan kot predsednik uprave in lastnik Postojnske jame d.d., Bogdan Kronovšek iz družbe Kronoterm d.o.o. in Tomaž Lah iz podjetja Nektar Natura d.o.o.

»Bori se za nas, za vse vas, za naše otroke, za gospodarstvo, za Slovenijo«

Dr. Jure Knez iz podjetja DEWESoft d.o.o. je ob razglasitvi zmagovalca povedal, da so vsi nominiranci »izjemni podjetniki, ljudje, ki s srcem in predano vodijo svoja podjetja«.

Podjetnik leta pa je – tako dr. Knez – postal tisti, »ki ima jasno vizijo o podjetništvu in pogum, da to vizijo izraža v javnosti. Velikokrat, ko je deležen kritik in napadov, si reče “Kaj mi je tega treba!”, a vendar se vsako jutro bori naprej. Za nas, za vse vas, za naše otroke, za gospodarstvo, za Slovenijo!« To je dr. Knez povedal o Slovenskem podjetniku leta, ki je postal Marjan Batagelj, serijski podjetnik, vizionar in gonilna sila, zgled slovenskega turizma.

Mladi podjetniki, naše upanje

Marjan Batagelj ni skrival, da ga je na kongresu najbolj navdušila mlada podjetniška skupina AVAGA iz OŠ Dobravlje, zmagovalka tekmovanja POPRI za najboljše podjetniške ideje mladih, ki je svojo idejo predstavila tudi na kongresu. Ob razglasitvi je povedal: »Če bi lahko komu dal to nagrado, bi jo dal njim. Tako sem vesel za njih, oni so naše upanje!«

Zaupal pa nam je tudi, kaj ga goni naprej, ko pomisli “kaj mi je tega treba”. »Če gledaš skozi en dan, skozi eno uro, potem bi bil rad v coni udobja. Če pa gledaš sled, ki jo puščaš, te sanje, ki jih loviš, gonijo naprej, kot veter jadrnico. Zato je čisto vseeno, kdo je Podjetnik leta, vsi podjetniki so zmagovalci, saj so borci, tisti ki se borijo za boljši jutri.«

Vir: Postojnska jama

Foto: Janez Kočar

Marjan Batagelj, slovenski podjetnik leta
Nominirani za slovenskega podjetnika leta: Marjan Batagelj, Bogdan Kronovšek in Tomaž Lah
Marjan Batagelj v družbi mladih podjetnikov, na katere rad prenaša znaje
Marjan Batagelj v krogu svojih domačih

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja