Obvestilo

Slovo Jošta Rupnika iz ebm-papst Slovenija na Slivnici

Na pobudo Jošta Rupnika, ki je zadnjih dvajset let kot glavni direktor uspešno vodil podjetje ebm-papst Slovenija, po nedavni upokojitvi pa je svoje delo predal Alešu Poljanšku, so se sodelavci in poslovni partnerji tega podjetja iz Podskrajnika srečali – nikjer drugje kot na Slivnici.  

»Glavni namen srečanja je, da stisnem roko soborcem, s katerimi smo pred dvajsetimi leti začeli na tej lokaciji, in se jim zahvalim. To bo tudi priložnost, da se v večjem številu spoznate z mojim naslednikom,« je v nagovoru dejal Rupnik in se za sodelovanje ter dobrodošlico na lokaciji zahvalil županu Marku Ruparju ter pozdravil oba njegova predhodnika. V svojem nagovoru je še poudaril, da moraš imeti dobre odnose z vsemi zaposlenimi, s katerimi se bo z veseljem srečeval tudi po upokojitvi in jim z mirno vestjo pogledal v oči.

Kot je povedal Aleš Poljanšek, novi glavni direktor ebm-papst Slovenija, se je julija pridružil skupini, Jošt Rupnik je bil njegov mentor, postopoma pa je tudi sam začel aktivnosti, ko se je Rupnik januarja upokojil. »1. oktobra  sem uradno prevzel vodenje podjetja, Jošt je bil do konca marca še aktiven v Srbiji,« je dejal Poljanšek in dodal povabilo v podjetje.

Ob zaključku uradnega dela so zaposleni dolgoletnemu direktorju v spomin podarili sliko akademskega slikarja Tomaža Perka, ki bo, kot pravi Rupnik, dobila častno mesto v njegovem domu.

Spomnimo, uspešno podjetje iz Podskrajnika v občini Cerknica ima korenine v Spodnji Idriji in Idriji. Iz skromnega obrata za sestavljanje elektromotorjev se je razvilo v pomembnega člana evropske družine ebm-papst.

 

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja