Obvestilo

Smučišče Kalič ima končno novega lastnika

Postojna – Po nekaj neuspešnih poskusih je kompleks postojnskega smučišča Kalič, kjer vlečnice mirujejo že desetletje, tik pred dokončnim propadom na dražbi dobil novega lastnika, postojnsko družbo Branal. Za smučišče je ponudila 55.100 evrov, načrte pa bodo razkrili po dokončni ureditvi lastništva.

Žičnice so na Kaliču nazadnje pognali v sezoni 2007/2008, stavba je bila praktično uničena. Zadnja lastnica smučišča, družba Lepi kraji, je pred tremi leti končala v stečaju, Kalič pa se je kot stečajna masa znašel na dražbi.

Pogodba z družbo Branal že sklenjena

Kupca za prvotnih 250.000 evrov izklicne cene niso našli, zdaj pa  je pogodba z novim lastnikom za mnogo nižjo ceno že sklenjena.

“Pogodba je sklenjena, čaka se na pravnomočnost sklepa in ureditev lastništva,” so za STA pojasnili v družbi Branal, kjer napovedujejo, da bodo po tem povedali tudi več o načrtih.

Nove lastnike čaka obsežno delo

Novi lastniki bodo morali na vnovičen zagon smučarije na Kaliču med drugim  pridobiti koncesijo za žičniško dejavnost, zgraditi pa bo treba tudi novo infrastrukturo. V najboljših časih so delovale štiri vlečnice, center je imel približno šest kilometrov smučarskih prog, tekaške proge in sankališče.

Družba Lepi kraji je smučišče za 450.000 evrov kupila pred več kot desetimi leti. za neuspešno obnovo pa je okrivila postojnsko občino, ki ni omogočila, da bi rekreacijski center lahko deloval vse leto.

Blanka Markovič Kocen

Foto: postojna.si

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja