Obvestilo

Socialno podjetništvo ponuja nove zaposlitvene možnosti

Regijska razvojna agencija Zeleni kras je v Postojni  pripravila regijski posvet Socialno podjetništvo za boljšo družbo, sofinanciran iz programa IPA Slovenija-Hrvaška 2007-2013. Morda presenetljiv podatek pred novo finančno perspektivo je Martina Erjavec z RRA Zeleni kras pojasnila z dejstvom, da gre za sredstva, ki so v pretekli finančni perspektivi ostala neporabljena in se lahko črpajo naknadno.

V projektu sodeluje osem partnerjev iz sedmih regij slovensko-hrvaškega obmejnega območja, kjer se veča brezposelnost, predvsem trajna,  in slabša demografska struktura. Prebivalstvo se namreč stara, mladi pa odhajajo. »V teh razmerah so najbolj na udaru socialno ranljive skupine, ki so na trgu dela najmanj konkurenčne in imajo najmanj možnosti za zaposlitev,«  pravi Erjavčeva.

Projekt je namenjen spodbujanju socialnega podjetništva na slovensko-hrvaškem obmejnem območju s ciljem večje gospodarske rasti, prav tako pa je osredotočen na izboljšanje zaposljivosti prebivalcev v regiji.

Vsebina projekta, ki so ga zjutraj predstavili na novinarski konferenci, zajema izdelavo analize stanja, na podlagi katere bodo pripravili smernice in oblikovali priporočila za razvoj socialnega podjetništva v regijah čezmejnega območja. V septembru bodo izvedli tridnevna usposabljanja za promotorje socialnega podjetništva ter potencialnih ustanoviteljev socialnih podjetij in pripravili regijske natečaje za najboljšo socialno-podjetniško idejo. V nastajanju pa je tudi spletni portal s ključnimi informacijami, ki jih potrebujejo potencialni socialni podjetniki. V času projekta, ki se bo zaključil konec aprila 2016, in po njem bodo delovala regijska stičišča, ki bodo nudila celostno podporo socialnim podjetjem, od realizacije podjetniške ideje do morebitne prijave na razpise.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv RRA Zeleni kras

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja