Obvestilo

Sodišče Lekarni Ljubljana ne dovoli podružnice v Postojni

Z Ministrstva RS  za zdravje so sporočili, da so po večletnih sodnih postopkih prejelo pravnomočno sodbo upravnega sodišča, da niso izpolnjeni pogoji, da bi javni zavod Lekarna Ljubljana odprl svojo lekarno v Postojni, so sporočili z ministrstva.

Postojna – Kot navajajo na ministrstvu, je upravno sodišče potrdilo, da je ministrstvo za zdravje ravnalo pravilno in zakonito, ko je vlogo Javnega zavoda Lekarna Ljubljana za verifikacijo Lekarne Postojna zavrglo, ker Lekarna Ljubljana ni stvarnopravno legitimirana za odprtje nove lekarne na območju, za katerega ni bila ustanovljena.

Sodišče potrdilo navedbe ministrstva

Sodišče je po njihovih navedbah tako potrdilo argumente ministrstva, da je Lekarna Ljubljana ustanovljena za delovanje na območju Mestne občine Ljubljana. Lekarna Ljubljana pa je vložila vlogo za verifikacijo nove lekarne na območju občine Postojna, kjer že deluje javni zavod Kraške lekarne, Ilirska Bistrica, katerega soustanoviteljica je omenjena občina. Tako v postojnski občini niso izpolnjeni pogoji za pridobitev dovoljenja za podružnico lekarne kateregakoli javnega zavoda ali koncesionarja, so zapisali.

Sodišče je  prav tako potrdilo, da ne obstaja sklenjen dvostranski pravni posel, s katerim bi Mestna občina Ljubljana prenesla izvrševanje določenih ustanoviteljskih pravic Lekarne Ljubljana na občino Postojna, ta pa bi jih sprejela.

Odzive v Lekarni Ljubljana in na Občini Postojna še zbiramo.

Blanka Markovič Kocen/STA

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja