Obvestilo

Sodišče že drugič pritrdilo Lekarni Ljubljana

Postojnsko lekarno so v Javnem zavodu Lekarna Ljubljana odprli že decembra 2013, a v njej zaradi pravnih zapletov ne smejo prodajati zdravil.

Ker na ministrstvu za zdravje niso hoteli verificirati postojnske poslovalnice, češ da je ustanovljena nezakonito, so se pri Lekarni Ljubljana odločili pravico iskati na upravnem sodišču. To je z razsodbo avgusta lani zadevo vrnilo ministrstvu v ponovno odločanje. A uradniki so ostali neomajni, češ, da Lekarna Ljubljana še vedno ne izpolnjuje pogoja za delovanje na območju postojnske občine, ki je že soustanoviteljica javnega zavoda Kraške lekarne, zato drug zavod, torej Lekarna Ljubljana, na to območje ne bi smel posegati.

Upravno sodišče je na vnovično pobudo Lekarne Ljubljana pred dnevi zadevo vrnilo ministrstvu v ponovni postopek, in sicer z navodilom, naj tokrat tam odločijo skladno z njihovimi napotki!

Odškodninska tožba zoper državni uradnici

Po besedah direktorja Ljubljanske lekarne Marjana Sedeja je bila v času čakanja Lekarni Ljubljana povzročena velika poslovna škoda. V postojnski poslovalnici namreč ne smejo prodajati nobenih zdravil, niti tistih brez recepta, pač pa le pakete za hujšanje, prehranska dopolnila, napitke, kozmetiko in druge drobnarije. V zadnjem letu naj bi na ta račun izgubili več kot dva milijona evrov, ki jih zdaj v odškodninski tožbi terjajo od državne sekretarke Nine Pirnat in podsekretarke Mirjane Razinger.

Marentič: Umika soglasja ne bo

Po besedah postojnskega župana Igorja Marentiča soglasja za sporno lekarno, ki ga je leta 2013 dal občinski svet,  občina ne namerava umakniti, znotraj zavoda Kraške lekarne, ki so ga skupaj ustanovile občine Divača, Ilirska Bistrica, Komen, Pivka, Sežana in Postojna, pa si želijo urediti ustanoviteljska razmerja.

Glede na vsebino vnovične sodbe upravnega sodišča pa bo Lekarna Ljubljana  lahko začela bitko za odprtje lekarne v Litiji, kjer je situacija podobna postojnski.

Direktor Lekarne Ljubljana Marjan Sedej bo novo sodbo upravnega sodišča in nadaljnje postopke komentiral na jutrišnji novinarski konferenci. (B. M. K.)

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja