Obvestilo

Bloke: Sodobno zasnovan vrtec za sto otrok

Nova vas – Lepa doživetja, še lepši občutki najmlajših Bločanov, ponos na opravljeno delo pri odgovornih v vrtcu kot tudi v občinski upravi, so se dan pred počastitvijo državnega praznika, ob otvoritvi novih prostorov vrtca v Novi vasi, tesno prepletala v srcih številnih obiskovalcev.

Danes je dan veselja, za vse občane Blok, posebno še za naše najmlajše, kot tudi za mlade družine. Odpiramo nove prostore vrtca, je med številnimi nastopajočimi in zbranimi občani zažgolel glas napovedovalke, kar je pomenilo tudi nastop vseh »vrtičkarjev«. Brez posebne treme in strahu so se zbranim pred vhodom v vrtec predstavili s pesmico Deset prstkov imam…

Za dobro počutje najmlajših Bločanov

Župan občine Bloke Jože Doles se je v svojem uvodnem govoru spominjal prvih začetkov vzgojno-varstvenega zavoda na Blokah pred štirimi desetletji. Na sedanji lokaciji vrtec deluje že od leta 1982. Prva posodobitev vrtca je bila opravljena v letu 2004. Kaj kmalu je vrtec postal premajhen, kajti vedno več mladih Bločanov se vključuje vanj. Zdaj je v osnovno vzgojno- varstveno dejavnost vključenih le nekaj manj kot 80 otrok, kar pomeni, da je na Blokah v vrtec vključenih že kar 90-odstotkov otrok.

Na občini Bloke so se seveda novim razmeram in potrebam sproti prilagajali, se razširili še v prostore stare telovadnice in osnovne šole, dodali še tri oddelke in na ta način vsem otrokov v občini omogočil nemoten sprejem.

Delovni pogoji v začasno organiziranih prostorih niso bili najboljši, zato so se odločili za celovito rekonstrukcijo oziroma posodobitev vrtca. Za sodobno preureditev smo namenili prostore odra in del stare telovadnice. Ob upoštevanju strogih predpisov je gradnja vrtca trajala deset mesecev. In tako je  zdaj  šestoddelčni vrtec z zunanjo teraso in vsemi spremljajočimi prostori, povezan s prostori osnovne šole. Tako so z obnovo prostorov vrtca pridobili pogoje za sodobno zasnovan vrtec v katerem bo prostora za sto otrok.

Občina Bloke je za ta projekt 21. aprila letos dobila uporabno dovoljenje, celotni projekt pa je veljal 400 tisoč evrov. Investicija je bila v celoti financirana iz proračuna občine Bloke, brez pomoči države in Evrope.

Ponos kraja

Za ravnateljico ni lepšega doživetja, je zbrane nagovorila ravnateljica OŠ Toneta Šraja – Aljoše, Milena Mišič, ko smo priča odprtju novih prostorov vrtca, ki bodo nudili varstvo in vzgojo najmlajši generaciji Bločanov. Zavedati se moramo kako pomembna je ta pridobitev za Bloke, še posebej v času, kjer se v te namene namenja kaj malo denarja.

Ob tej priložnosti se  je ravnateljica Mišičeva, v imenu OŠ Toneta Šraja – Aljoše, z enoto vrtec Nova vas in tudi v svojem imenu iskreno zahvalila  županu Jožetu Dolesu, občinskim svetnikom in upravi, da so prisluhnili  potrebam po novih prostorih in v tako kratkem času projekt tudi uspešno zaključili.

Tone Urbas

 

Bloke-vrtec1

Petošolec Andraž Koščak se je zbranim pred otvoritvijo predstavil s kitaro in pesmijo Ptičja svatba.

Ne spreglejte

Konec septembra odprtje Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer se veseli pomembnega mejnika v svojem razvoju. V okviru projekta PIVKA.KRAS.PRESIHA …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja