Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Športna infrastruktura v Postojni v razcvetu

Na uradnem odprtju je zbrane najprej pozdravil župan Igor Marentič, ki je predstavil investicijo, spregovorili pa so še predsednik športne zveze Postojna Marjan Nagode, Aleš Remih, predsednik Fundacije za šport, mag. Janez Sodržnik, prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije.
Za kulturni program je poskrbel duo trobent iz Glasbene šole Postojna.

Prenova športnega parka

Športni park v Postojni uporablja vedno večje število športnikov in za udobno uporabo je zadnja leta klical po obnovi.
V zadnjem času je Občina Postojna ob pomoči Fundacije za šport obnovila dotrajane garderobe, kabine za prhanje in sanitarije, uredila prostor za sodnike in delegate na tekmah, ločene sanitarije pa so dobili tudi obiskovalci tekem in invalidi. V novem, nadzidanem delu obstoječega objekta pa sta svoj prostor dobili dve pisarni in ena večja večnamenska dvorana za skupinske športne aktivnosti.

Celotna investicija je znašala okoli 620.000 EUR, od tega je 70.000 EUR prispevala Fundacija za šport.

Ureditev športnih površin ob vojašnici na Ljubljanski cesti

Občina Postojna si je že vrsto let prizadevala, da bi nogometni stadion v vojašnici v Postojni, ki ni služil svojemu osnovnemu namenu, pridobila po svoje okrilje ter ob tem poskrbela, da bo objekt ponovno zaživel in služil za športne potrebe svojih občanov.
Objekt je sedaj ločen od vojaškega kompleksa z ograjo in zgrajen je poseben vhod za igrišče, urejena je nogometna površina z novimi goli, zgrajen je manjši garderobno sanitarni kompleks. Lani je Občina  uredila igrišče za mali nogomet, kjer je položena umetna trava ter zagotovila še dodatne garderobe (kontejnerska oblika). Letos pa je igrišče dobilo še razsvetljavo.

Vrednost investicije v letih 2016, 2017 in 2018 je približno 270.000 EUR, obnovi je prav tako sofinancirana s sredstvi Fundacije za šport RS v vseh treh letih.

Sidonija Žega

 

Ne spreglejte

Z novim parkiriščem P+R Cerknica bliže trajnostni mobilnosti

Pri cerkniški osnovni šoli so danes odprli novo parkirišče P+R. Dogodek je sovpadal z dejavnostmi …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja