Obvestilo

Športnik Logatca 2020 je Rok Tršan

V Večnamenski športni dvorani v Logatcu so sinoči razglasili športnika leta 2020 in podelili vrsto priznanj za vidnejše dosežke na področju športa v preteklem letu. Najprestižnejše občinsko športno priznanje je šlo tokrat v roke biatloncu Roku Tršanu.

Prireditev je letos potekala že deveto leto zapored, komisija za priznanja pod vodstvom Jelke Kožman je prejela 35 predlogov in jih 34 potrdila. Dogodka se je poleg župana Berta Menarda in predsednika Športne zveze Logatec Klemna Trpina udeležil tudi prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije

Janez Sodržnik. Po besedah predsednice komisije je bilo letos nagrad nekoliko manj, saj zaradi epidemije športniki niso toliko nastopali.

Ker je namen dogodka tudi spodbuda za naprej so bile poleg priznanj za vidne in pomembne dosežke podeljene tudi številne pohvale za perspektivne športnike, ki so se jih zlasti najmlajši člani logaških športnih klubov še posebej razveselili.

Posebno priznanje ob visokem jubileju sta prejela Košarkarski klub Logatec za 60 let delovanja discipline košarke, skupaj z vsemi predhodniki in tako tudi sedanjim košarkarskim klubom in Balinarsko športno društvo Logatec za 40 let delovanja. Za posebne dosežke na rekreativnem področju sta bili nagrajeni članici ŠD Tek je lek Monika Rudolf in Blanka Markovič Kocen ter Janko Repenšek iz ŠD Baron.

Posebna priznanja društvom in klubom so prejeli Sonja Vidonja, Tekaško-smučarski klub Logatec, Azer Šarić, Košarkarski klub Logatec, Danijela Jekić Borković, Odbojkarski klub Logatec, ter Igor Leskovec, Jožica Nagode in Jože Rupnik, ŠD Hotedršica.

Podeljene so bile še bronaste in srebrne plakete ter dve zlati. Poleg Mihe Šimenca je slednjo prejel tudi  Rok Tršan, ki je postal športnik Logatca 2020, oba iz Tekaško-smučarskega kluba Logatec.

Kot je zapisano v obrazložitvi, Rok Tršan tekmuje v biatlonu, v kategoriji članov, njegov trener je Matej Šimenc, rojen 1994. Osvojil je 25. in 29. mesto ter 5. mesto v štafeti na svetovnem prvenstvu. V svetovnem pokalu 3. mesto, 6. mesto in 7. mesto v štafeti svetovni pokal ter dvakrat 1. mesto na državnem prvenstvu. Je član državne reprezentance.

Posebno priznanje za življenjsko delo na področju športa sta prejela Franc Nagode in posthumno Miro Leskovec.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja