Obvestilo

Športnik Logatca je taekwondoist Patrik Divkovič

V Logatcu so sinoči podelili priznanja najboljšim športnikom v letu 2022. Športnik leta je tokrat postal Patrik Divkovič, član Taekwondo kluba Tempo, priznanje za življenjsko delo pa je prejel Jernej Rus. V polni Športni dvorani Logatec so ob »prazniku športa« podelili še številne druge nagrade in priznanja na področju športa.

Kot je na prireditvi, ki so jo med drugimi s svojimi akrobacijami popestrili Dunkin Devils, dejal predsednik Športne zveze Logatec in podžupan Klemen Trpin, se je športna zveza v minulih letih posvečala predvsem povezovanju klubov in društev, zdaj pa se je pokazala potreba po športnih objektih. »In uresničevanje tega bo moja obljuba in zaveza,« je dejal Trpin. Župan Berto Menard je v svojem nagovoru izpostavil širino športa, ki naj zajame vse generacije, gost prireditve, olimpionik Miro Cerar pa je ugotavljal, kako zelo se je razvil šport v primerjavi s časom njegove polne športne aktivnosti. »Bil pa je tedaj čas velikega tovarištva in prijateljstva, spoštovanja športa in odločitev sodnikov,« je dodal ugledni gost.

Nagrajenih 27 mladih perspektivnih športnikov

Po uvodnih nagovorih so bile podeljene pohvale za perspektivne športnike, kar 27 mladih športnic in športnikov jih je prejelo, sledile pa so podelitve nagrad za dosežke na rekreativnem področju in priznanja za športne delavce. Posebni priznanji na predlog športne zveze sta prejela RK Zvezda za dosežen rezultat in Nataša Vidmar, Katja Jug, Anja Cempre za organizacijo Povišajmo Sekirico v Triglav.

Jerneju Rusu priznanje za življenjsko delo

  1. Podeljene so bile tudi bronaste, srebrne in zlate plakete, najžlahtnejšo so prejeli Rok Tršan in Miha Šimenc, člana Tekaško smučarskega kluba Logatec, Klemen Šen, član ACH Volley , in Patrik Divkovič, član Taekwondo klub Tempo, ki je postal tudi športnik leta. Patrik tekmuje med člani v taekwodoju-borbe. Njegov trener je Goran Divkovič. Osvojil je 9. mesto na OI, 3. mesto na evropskem prvenstvu, 2x prvo mesto v svetovnem pokalu in enkrat 3. mesto.

Po podelitvi priznanj za športne delavce in klube, posebnih priznanj društvom ob jubileju in priznanj na rekreativnem področju bilo podeljeno tudi  je priznanje za življenjsko delo. prejel Jernej Rus, zaprisežen planinec, dolgoletni član logaškega planinskega društva in glavni pobudnik ter  akter nastanka Razgledne ploščadi pod Srnjakom.

Celoten seznam nagrajencev bo objavljen na spletni strani Športne zveze Logatec.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja