Obvestilo

Sprejeli so proračun

Občinski svetniki v Loški dolini so že sprejeli proračun za letošnje leto. Ta predvideva skoraj 4,7 milijona evrov prihodkov, medtem ko bodo imeli za milijon evrov več odhodkov. Razliko bodo pokrili s prenosom sredstev iz lanskega leta. Slabo polovico proračuna so namenili za investicije, med katerimi bo največja ureditev obvozne ceste okoli Starega trga, za katero so v proračunu rezervirali milijon evrov. Še nekaj sredstev bo šlo za urejanje komunalne infrastrukture, nadaljevali pa bodo tudi s komasacijo kmetijskih zemljišč v dolini.

Poleg proračuna so svetniki sprejeli še letni program športa in letni program ljubiteljske kulturne dejavnosti. Potrdili so tudi odlok o pokopališki in pogrebni dejavnosti ter urejanju pokopališč, pri čemer niso sprejeli amandmajev, ki jih je na svetnike naslovila članica občinskega sveta Armida Bavec.

V Loški dolini so februarja sprejeli še osnutka odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki in o turistični taksi v občini ter spremembe. V prvi obravnavi so sprejeli spremembe in dopolnitve odloka o ustanovitvi Zavoda za kulturo in turizem grad Snežnik. Domačijo z mlinom in žago Bajer so razglasili za kulturni spomenik lokalnega pomena, imenovali pa so tudi člane vaških odborov.

Petra Trček

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja