Obvestilo

Stand up komiki do solz nasmejali logaško publiko

Že tradicionalni del Logaškega poletja, ki ga skrbno pripravlja Klub logaških študentov, je v Logatec sinoči pripeljal že znana in tudi nova imena slovenskega stand upa. Boštjan Gorenc – Pižama, Jan Krauzer in Štefan Šumanac- Šumi so v predstavi, ki so jo iz šotora zaradi dežnega naliva prestavili v Narodni dom, dodobra nasmejali logaško publiko. Polna dvorana je bila dokaz več o priljubljenosti stand up komedije na naših odrskih deskah.

Najprej je občinstvo pozdravil za 45 kg shujšani Pižama, ki se je v svoji maniri ponorčeval iz logaške statistikein iz sedečih v prvi vrsti, tudi iz avtorice teh vrstic, ki je spredaj sedela “po službeni dolžnosti”. Seveda ni prizanašal niti svoji novi pojavi, češ da “kilogramov ni izgubil, ampak za vsakega povsem natančno ve, kje v fitnesu ga je pustil”.  Njegov uvod je bil seveda ospremljen z gromkim smehom.

Ta se je stopnjeval z nastopom Štefana Šumanca – Šumija in njegovimi “čefurskimi zgodbami” iz družinskega življenja, spolnosti tako in drugače, od izgube nedolžnosti do 50 odtenkov sive. Dvorana se je tresla od smeha …

Jan Krauzer pa se je kot zadnji iz trojke komedijantov dotaknil medgeneracijskih odnosov v njihovi najbolj pristni, vsakdanji obliki in se izkazal kot odličen opazovalec ter interpret najbolj komičnih zapletov med starimi in mladimi. Po postavi najvišji od vseh treh seveda ni skoparil s šalami na račun svoje visokoraslosti.

Dve uri trajajoča predstava je minila, kot bi mignil, zaključni poklon trojice stand up komikov je prišel skorajda prehitro. V Logatcu bi si jih želeli večkrat na leto! Danes pa čakamo Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Zablujeno generacijo, veliki rock koncert ob 25-letnici Kluba logaških študentov.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja