Obvestilo

Stanovanja na Kolodvorski v Pivki

Danes sta župan občine Pivka Robert Smrdelj in Andrej Prunk, direktor podjetja Komunala Sežana d.d. iz Sežane, ki je bilo izbrano kot najugodnejši ponudnik za javno naročilo gradenj, objavljenem na portalu javnih naročil, podpisala pogodbo za rekonstrukcijo objekta na Kolodvorski 11 v Pivki, kjer bo zgrajenih pet neprofitnih stanovanj s pripadajočimi prostori in parkirišči.

 Pogodbena vrednost znaša 626.833,58 evra brez DDV, izvajanje del bo potekalo od oktobra 2023 do oktobra 2024. Objekt bo predan namenu konec leta 2024.

Nov dom za ciljne skupine

Celotna investicija bo sofinancirana iz Načrta za okrevanje in odpornost za dodelitev sredstev s področja stanovanjske politike na podlagi Odločitve pristojnega organa. Pet stanovanj bo namenjenih za dodelitev ciljnim skupinam, kot so: mladi, mlade družine, družine z več otroki, družine z manjšim številom zaposlenih, socialno ogroženi, marginalizirane skupine (npr. etnične manjšine), starejši, invalidi in družine z invalidnim članom, državljani z daljšo delovno dobo, ki so brez stanovanja ali pa so podnajemniki, prosilci, ki so glede na poklic ali dejavnost, katero opravljajo, pomembni za skupnost.

Občina Pivka/Uredništvo NzN

 

 

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja