Obvestilo

Stara šola Šmihel je obnovljena

Obnovljeno podružnično šolo, ki sodi v register nepremičnin kulturne dediščine, so v torek, 16. septembra, odprli tudi v Šmihelu. V kulturnem programu, ki so ga sooblikovali šolski otroci ter pevska skupina Iskrice, so zbrane nagovorili župan Občine Pivka Robert Smrdelj, ravnateljica Osnovne šole Pivka Alenka Tomšič in predsednica Vaške skupnosti Šmihel Meri Kaluža.

 Objekt je bil zgrajen leta 1909 za potrebe šolskih dejavnosti in še vedno služi temu namenu, v popoldanskem času in ob vikendih pa je prostor druženja prebivalcev okoliških vasi. Po obnovi sta dobesedno klicala dotrajana streha ter pročelje objekta, v sklopu obnovitvenih del pa so restavrirali tudi obstoječa vhodna vrata. Pročelje z vsemi detajli, značilnimi za ta objekt, so obnovili v celoti, prav tako pa so poskrbeli tudi za drenažo, odvodnjavanje in ploščad pred glavnim vhodom.

Izvajalec obnovitvenih del, ki so trajala od julija pa do konca avgusta 2014, je bilo podjetje Grafit, d.o.o., iz Sodražice. Strokovni nadzor nad gradnjo je opravilo podjetje Tringrad Nova, d.o.o.. Celotna vrednost projekta je znašala 142.000,00 evrov zddv, pri čemer je Občina Pivka pridobila  98.000,00 evrov evropskih sredstev.

Foto: Simon Avsec

 

Ne spreglejte

Občina Pivka je leta 2024 vnovič prejemnica Zlatega certifikata

Občina Pivka je leta 2024 vnovič prejemnica Zlatega certifikata ISSO, kar potrjuje visoko raven razvojne …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja