Obvestilo

»Stari«/novi logaški župan v družbi protikandidatov dočakal rezultate

Dosedanji župan je zbral več glasov volivcev kot vsi trije preostali kandidati skupaj.

Dejstvo, da si je dosedanji logaški župan Berto Menard z 71,85 odstotki volilnih glasov vnovič zagotovil najvišji položaj v občini, govori o tem, da si volivci na podeželju ne želijo velikih sprememb.

Novi/«stari« župan je izid volitev pričakal v družbi protikandidatov in predstavnikov lokalnih oz. regijskega medija  kar v svoji pisarni v upravni stavbi, tudi zato, kot je povedal, da bi si z njimi segel v roke in volilno kampanjo tudi uradno zaključil v prijateljskem slogu in brez neizrečenih zamer. Srečanja se ni udeležil le Miran Obreza, kandidat Naše Notranjske, ki je izid volitev pričakal v Cerknici, kjer je bil štab njegove stranke, kar je bilo nekoliko presenetljivo.

 

Volitve-Berto-Cic

Večer je bil dolg, saj se je prinašanje volilnih skrinjic in  preštevanje glasovnic  trajalo v nedogled in zbujalo precej nejevolje tako med županskimi kandidati kot med preostalimi prisotnimi.

Volilna udeležba v Logatcu je bila v primerjavi s tradicionalno precej slaba, 45,99-odstotna, so se strinjali vsi prisotni kandidati. »Ta udeležba  je odraz pasivnosti in pomanjkanja delovnih mest,« je povedal Menard. Za Borisa Čičmirka to ni bila prva županska kandidatura, verjetno pa zadnja, pravi. »Ob tako nizki udeležbi imam občutek, da smo dobili rdeč karton, da nismo pravi kandidati in nimamo primernih kandidatnih list. Čas je, da se umaknemo,« je dejal Čičmirko.

Volilno kampanjo so vsi ocenili kot zelo mirno, celo eno najmirnejših, tako v državi kot v Logatcu. »Prva kandidatura je kot prva ljubezen. Moje izkušnje so pozitivne,« je povedal Janez Ovsec, NSi, ki je tokrat kandidiral prvič in kakih posebnih pričakovanj ni imel. Je pa morda nabral izkušenj za prihodnje volitve. Za Ovsca je glasovalo 9,28, za Čičmirka 4,14 in za Obrezo 14,73 odstotka volivcev.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Na Logaškem bodo danes zadoneli obrtniški pevski zbori

Obrtniški mešani pevski zbor Notranjska to soboto, 20. maja 2023, v Rovtah gosti 38. revijo …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja