Obvestilo

Stavka tudi v Brestu in Javorju?

Po odpovedi panožne kolektivne pogodbe sindikat lesarstva (Sinles), ki je veljala vsaj za 8.000 delavcev, upa, da bodo z delodajalci sedli za pogajalsko mizo, vendar grožnja s stavkami še vedno visi v zraku.

Kot je za spletni portal Novice z Notranjske potrdil predsednik Sinlesa Lojze Raško, je položaj zaostren tudi v podjetjih Brest Cerknica in javor Pivka in se ob tem čudi, da so kršitve toliko časa ostale prikrite.

V Javorju Pivka, kjer posle vodi likvidacijski upravitelj, so namesto decembrske plače, ki bi jo morali dobiti v petek, zaposleni včeraj prejeli 100 evrov. V cerkniškem Brestu pa so sicer prejeli januarske plače, vendar prispevki za socialno varnost niso plačani.  V podjetju ima sindikat že vnaprej zbrane podpise za stavko, saj so, kot pravi Raško, v zadnjih štirih mesecih plače dobili le z grožnjo s stavko.

Dodatna pojasnila o razmerah v omenjenih podjetjih pričakujemo od sekretarja območnega odbora ZSSS Bojana Kramarja. Prav tako pa skušamo priklicati tudi pristojne v Brestu. (B. M. K.)

/Se nadaljuje/

Foto: Brest.si

 

Ne spreglejte

V Prestranku rase nova ekonomsko-poslovna cona

Župan Očine Postojna Igor Marentič je z izvajalci podpisal pogodbo za izvedbo projekta Regijsko obrtno …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja