Obvestilo

Stebri družbe predstavljajo: CONTEPORANEO PARADISE

V nedeljo, 8. maja bodo pri poslikanih stebrih starega Petrovovega kozolca pod Sekirico (Logatec) gostili dogodek, ki so ga Stebri družbe pripravili pod vodstvom naših prijateljev, Verdiane in Mattie.

Pod naslovom CONTEMPORANEO PARADISE bodo v enem dnevu skušali povedati zgodbo, ki se z delovanjem Stebrov križa v bistvenem členu: gre za prostovoljno druženje, ki se mu nadejajo pripeti širše sporočilo. Kakšno je to sporočilo, se vabljeni priti pogledat tekom celotnega dneva, ki se bo okrog 20h sklenil s simboličnim dogodkom.Če  Vas zdaj že malo bolj zanima sledi nagovor:

“Naša trenutna globalna eksistenca je odvisna od omrežij, ki tvorijo celovitost. A ko pozornost preusmerimo od subjekta k mediju, postane očiten vsem skupen povezovalni člen: nebo.

Pri našem projektu  pojmujemo tanki sloj atmosfere kot >odevalo<, ki ga zaradi njegove vrednosti za duha in znanost tolmačimo in izrabljamo kot primer dragocene varovalne dobrine, ki si jo vsi delimo.

Konstrukcija, ki jo bomo ustvarili, je nekakšen >dekontekstualizator< neba. Gre za stolpu podobno postavitev, ki je lastna prostoru, na katerem se nahaja. Na vrhu ima odprtino in je javno dostopna. Zgrajena je iz materialov, ki so na voljo na posameznem mestu postavitve, načrt pa je postaviti več konceptualno podobnih konstrukcij širom oble.

S tem, ko povabimo mimoidoče, naj opazujejo nebo skozi medij, ki opazovanju izključi okolico, želimo nagovarjati zavedanje o vprašanjih okoljske samooskrbe in ekonomske enakopravnosti različnih populacij, ki naseljujejo planet.”

Kot je pri Stebernih dogodkih v navadi, ste vabljeni vsi, brez izjeme. S seboj prinesite tisto, kar menite, da bo Vaše in naše druženje polepšalo. “Doslej smo vsi sodelujoči zlahka razumeli, da bomo imeli vedno le tisto, kar bomo delili; da smo na zasebnem zemljišču sredi javnega prostora, zato bomo svoje fizikalno-duhovne bioritme naravnali do 22. ure; da z motoriziranimi prevoznimi sredstvi ne bomo ovirali trave (in konstrukcije) pri rasti; da bomo hvaležni za vse vremenske pojave…”

Stebri družbe

Foto: Andrej Korenč

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja