Obvestilo

Steklena galerija: kratek pregled skozi leto 2017

Petnajstega decembra so se člani Društva likovnikov Logatec zbrali na odprtju božično-novoletne razstave. Zaradi velikega števila avtorjev (enainštirideset) so se predstavili samo z eno sliko, kipom, skulpturo. Likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn je potegnila črto čez letošnje leto: »Letošnja bera je bila obilna in odlična. Društvo likovnikov Logatec se vedno bolj uveljavlja tudi zunaj naših »teritorialnih voda«. Ne le v Ljubljani, tudi na Dunaju so bili lepo sprejeti. To pa je plod dolgoletnega dela, ustvarjalnega iskanja in ustvarjalnega zorenja. Pohvala gre tudi zvestim obiskovalcem, ki se na ta način seznanjajo z likovno umetnostjo, saj nas ravno  ta dviguje iz povprečja vsakdanjika.« Na koncu je  zaželela vsem obilo ustvarjalnih užitkov v letu 2018.

Z letošnjim zelo plodnim letom društva je bil zadovoljen tudi njegov predsednik Janez Ovsec: »Vsak mesec razstava, Ex-tempore, likovne kolonije, odlični razstavljavci iz tujine, vedno boljši domači likovniki. Vse to je dobra osnova za naprej. Zato samo še želja: naj novo leto prinese novih odzivov!«

Prijetno presenečenje tokratnega odprtja je bil nastop Ženskega pevskega zbora Kresnice iz Loške doline, ki so s čudovitim petjem v hipu osvojile srca obiskovalcev.

Razstava bo na ogled do 15. januarja  v času delovanja Športne dvorane.

Na razstavi so se predstavili: Franc Godina, Janez Ovsec, Tone Tajip Hasani, Matej Pečenik, Jože Matjašec, Urška Župec, Dušan Mihelčič, Andrej Kos, Mitja Milavec, Zvezdana Zatler, Ivanka Krasnik, Ana Pažin, Božidar Hering, Ljubica Krivec, Jurij Kravcov, Darja Rupnik, Anda Ovsec, Darinka Lapajne, Alenka Cigale, Janez Štros, Petar Lazarević, Olga Petrovčič, Mohar Marinka, Ljudmila Dolenc, Sonja Mihelčič, Eduard Belsky, Tea Širca, Erna Kopše, Vesna Stražišar, Romana Pirman, Irma Cigale, Loti Turk, Janez Draglič, Martina Starc, Marija Franinović, Vera Banić Vukadin, Helena Umek, Marija Malovrh, Strnad Marija, Žmahar Cecilija in Dejan Ladika.

 Besedilo in foto: Brane Pevec

Ne spreglejte

Naj dobri možje podarijo dobrodelni koncert

Bliža se konec leta in svojim zaposlenim in/ali poslovnim partnerjem lahko izkažete zahvalo za dobro …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja