Obvestilo

Šteli bodo sove

Če ne veste, kaj bi počeli ta petek, greste lahko štet sove. Da, prav ste prebrali! Društvo za opazovanje in preučevanje ptic organizira Gugalnico.

Gugalnica je dogodek, kjer vsi prisotni popisujejo največje evropske sove, velike uharice. Udeleži se ga lahko prav vsak, potrebno pa ni nikakršno posebno predznanje ali veščine.

»Vsako leto nas je več in letos bomo skupinski popis organizirali že na treh lokacijah. Začeli bomo z gugalnico na Krasu, nadaljevali pa na Dolenjskem in Štajerskem v prihodnjih dneh,« je povedal organizator Tomaž Mihelič in dodal: »Tako kot v preteklih dveh letih so nam v Parku Škocjanske jame spet odstopili odlično lokacijo za druženje po popisu in letos bo spet zanimivo. Še sam sem presenečen, kaj vse se zgodi v enem samem letu varuhov.«

Vsi, ki bi se Gugalnice radi udeležili, lepo vabljeni ta petek ob 16.30 pred Škocjanske jame. Če bo vreme kislo, bo dogodek prestavljen za teden dni. Popis se bo nadaljeval tudi na Dolenjskem in Štajerskem.

V Sloveniji so do sedaj odkrili že preko sto gnezd največje evropske sove, vsako leto pa se štetja udeleži okoli 200 ljudi. Zakaj se ga letos ne bi udeležili tudi vi?

Andreja Jernejčič

Foto: Tomaž Mihelič

 

Ne spreglejte

Večgeneracijski družinski center v Cerknici odpira svoja vrata

Večgeneracijski družinski center v Cerknici v sredo 1. junija odpira svoja vrata v prostorih Galerije …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja