Obvestilo

Štirje obrazi ženske narave v galeriji Zavarovalnice Triglav

Galerija postojnske območne enote Zavarovalnice Triglav v jesen stopa s samostojno razstavo Taje Albolena, 4 obrazi ženske narave. Ljubezen do lepote in estetski pogled na svet sta namreč umetnico spodbudila, da se je znotraj programa Osebni Podpis Lepote lotila tudi fotografiranja.  Le-to je postalo medij, ki ženski pomaga odkriti in ji pokaže njen odtenek lepote. Ker globoko verjame, da je vsaka ženska lepa na edinstveno enkraten in samosvoj način.

 Ženska naj odkrije »svojo žensko«

Taja je prepričana, da je na ženski, da to odkrije znotraj sebe. Na določeni točki v svojem življenju mora prekiniti z nenehnim pehanjem, da bi ustrezala neki zunanji idealistični podobi ter se obrniti vase in v sebi najti ‘svojo žensko’ ter svoje različne obraze, ki jih ima vsaka ženska v sebi.

Lepoto razkrivajo oči

Z besedami Audrey Hepburn se lepota ženske ne skriva v obleki, njeni postavi ali pričeski. Lepoto ženske razkrivajo njene oči. Kajti te so portal v njeno srce, na mesto, kjer biva ljubezen. Resnična lepota ženske se odseva v njeni duši. V tem, kako ljubeče poskrbi za tiste okoli sebe. V strasti, ki jo pokaže. Lepota ženske se razkriva z leti, ki minevajo.

Razstava je del projekta, skozi katerega je ženske fotografirala, da bi jim odslikala štiri  obraze ženske narave.

Taja za žensko ujame Lepoto v trenutku, ki ga bo negovala za vedno. Ker želi, da obstaja na fotografijah za svoje otroke in vse tiste, ki jo imajo radi.

Zavarovalnica Triglav / Uredništvo NzN

Foto: arhiv ZT

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja