Obvestilo

Logatec: Štrosove slike za pomoč dvojčkoma s cerebralno paralizo

Logatec – Konec preteklega tedna so v Stekleni galeriji Večnamenske dvorane Logatec odprli razstavo domačega slikarja Janeza Štrosa (na vodilni fotografiji na sredini, desno literarna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, levo predsednik DLL Janez Ovsec), ki je svoje slikarske izpovedi prvič postavil javnosti na ogled pred štirimi leti. Slike so bile všečne mnogim, ne samo pri nas, ampak tudi izven meja naše domovine. Še več: kmalu so ga začeli vabiti na razstave iz Avstrije, Švice, Londona…, lani je dvakrat razstavljal tudi v Louvru. Dobil je tudi vrsto nagrad, med drugim izstopata nagrada Marco Polo in Picassova nagrada. A je kljub temu ostal zvest logaškemu društvu likovnikov, kjer je večkrat sodeloval na skupinskih razstavah.

V slikarstvu je našel tudi nov smisel življenja: s svojimi slikami pomagati drugimi. Tudi na tokratni razstavi je prostovoljne prispevke za njegova manjša reproducirana dela namenil v dober namen, in sicer dvojčkoma s hudo obliko cerebralne paralize iz Podkraja nad Vipavsko dolino.

O avtorju in njegovem delu je  spregovorila literarna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, kulturni dogodek pa sta z muziciranjem popestrila učenca Glasbene šole Logatec iz razreda profesorice Tanje Žagar Lan Arne Prosen in Cecilija Grdadolnik. Razstavljena dela so na ogled do 25. februarja.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Janez Štros3

Ne spreglejte

Miklavžev sejem v Pivki

Turistično društvo Pivka vabi na Miklavžev sejem, ki bo v nedeljo, 3. decembra 2023, od 14. do 19. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja