Obvestilo

Študentje arhitekture povezali oba bregova Logaščice

Občina Logatec je v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani – Fakulteto za arhitekturo, pristopila k izdelavi naloge iskanja primerne lokacije peš povezave, mostu – brvi, oz. rešitve za prečkanje Logaščice ob izteku Krpanove ulice proti Sončnemu Logu in trgovini Hofer.  Študentje 3. letnika arhitekture in urbanizma, ki so v zelo kratkem času ponudili idejne rešitve, so skupaj z mentorjem, dekanom prof. mag. Petrom Gabrijelčičem (na fotografiji v ospredju), včeraj na sedežu Občine Logatec predstavili zaključne naloge delavnice.

Študentje so nalogo opravili odlično, nekatere njihove rešitve so preprosto osupnile prisotne. Po mnenju župana Berta Menarda bo izbrana zagotovo pripomogla k dvigu kakovosti življenja v Logatcu, saj vse med drugim odgovarjajo tudi na vprašanje, kako premostiti logaško poplavno območje.

Raznoliki rezultati so dober dokaz, da so študentje različno razmišljali o okolju, njihovi predlogi med drugim vključujejo tudi parkovne površine in otroška igrišča.

Z udeleženci predstavitve se je razvila debata in nakazala, da so vse rešitve dobre. Podana je bila usmeritev, da bo ob zaključku naloge pripravljena sintezna rešitev.

Predstavitveni posterji so na ogled na spletni strani Občine Logatec.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Blaž Korenč

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja