Obvestilo

Svetniki potrdili zaključni račun

Postojnski svetniki so na včerajšnji 5. redni seji potrdili zaključni račun za leto 2014, z dnevnega reda pa so na pobudo sveta KS Bukovje umaknili točko o prenehanju veljavnosti Odloka o občinski taksi v Predjami. Kot je namreč znano, namerava Občina Postojna odstopiti od za nekatere sporne takse pri Predjamskem gradu, kot si jo je zamislilo prejšnje občinsko vodstvo in ki trenutno čaka na ustavno presojo zakonitosti.

V krajevni skupnosti Bukovje, kamor sodi turistično obremenjena vas Predjama, temu nasprotujejo. Okolica ene najpomembnejših znamenitosti bi si po njihovem namreč zaslužila primerno ureditev. Občinsko takso v Predjami sicer že od prvega sprejema leta 2011 spremljalo številni zapleti in v praksi še ni zaživela. Toda predlog za odpravo takse ni bil usklajen s predstavniki Krajevne skupnosti Bukovje, kjer leži vas Predjama s Predjamskim gradom.

Zaključni račun občine za leto 2014, ki so ga svetniki sinoči potrdili, izkazuje dobrih 17 milijonov 700.000 evrov prihodkov in nekaj manj kot 17 milijonov odhodkov. Kot je povedal župan Marentič, se občina v preteklem letu ni na novo zadolževala.

Svetniki so sprejeli tudi sklep o podelitvi občinskih priznanj za leto 2015. Pristojna komisija je tako za častnega občana predlagala Janka Ozbiča, za zlato priznanje Občine Postojna pa Sandija Curka. Za priznanje 23. april komisija predlaga skupino prostovoljk Doma upokojencev Postojna in Bruno Simčič Olenik, za srebrno občinsko priznanje Zvonka Boleta in Florjana Ulago, za priznanje Miroslava Vilharja pa Aleša Klančarja.

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja