Postojnska jama Triglav
Obvestilo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Švicarski študentje pri logaških šolarjih in glasbenikih

OŠ Tabor Logatec so danes obiskali članice in člani Univerzitetnega pevskega zbora Derchor iz Švice, ki bodo v naslednjih dneh nastopali skupaj s simfoničnim koncertom Cantabile v Ljubljani in Logatcu.

 »Na predlog učiteljice Mihaele Kavčič smo na šoli izrazili pripravljenost sprejeti skupino študentov iz Švice, ki bodo prisostvovali pouku, spoznali naš šolski sistem in se jutri udeležili zaključnega koncerta vseh pevskih zborov OŠ Tabor Logatec,« je za Novice z Notranjske povedala ravnateljica Miša Stržinar. »Študente je v Slovenijo pripeljal g. Janez Čuk, po rodu Logatčan, ki že nekaj let živi v Švici.« Po njegovih besedah študentje študirajo na univerzi v Bernu, na fakulteti, ki je v našem šolskem sistemu najbližja pedagoški, obenem pa so vsi člani pevskega zbora, ki deluje na univerzi.

»V okviru te ekskurzije imajo dvojno poslanstvo: sodelujejo na projektu, na koncertih, obenem pa spoznavajo slovenski šolski sistem in ga primerjajo z učiteljskim, ker so to pravzaprav bodoči učitelji na šolah,« pove Čuk. Kot dodaja, so informacije iz prve roke tisto, kar šteje največ, sodelovanje pri pouku pa je priložnost, ki bo pri študentih pustila imeniten vtis.

Gostje iz Švice bodo ta konec tedna v Ljubljani in Logatcu nastopili tudi s Simfoničnim orkestrom Cantabile.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Bodoči učitelji in zborovski pevci
Pomočnica ravnateljice OŠ Tabor Logatec (v ospredju, zadaj ravnateljica Miša Stržinar) Barbara Novljan Mišič je s svojo švicarsko nemščino očarala obiskovalce.
Janez Čuk, Logatčan, ki živi v Švici

 

Ne spreglejte

V Pivki nove okužbe s koronavirusom

V občini Pivka so danes zabeležili več novih okužb s koronavirusom. Kot je potrdil poveljnik regijskega štaba …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja