Obvestilo

Tam-Tam izgubil tožbo proti Občini Postojna

Družba Tam-Tam, ki je leta 2006 dobila petletno pravico za  oglaševanje v Občini Postojna, ni utrpela nikakršne škode, je potrdilo Višje sodišče v Kopru, ki je potrdilo odločitev sodišča prve stopnje,  in naložilo družbi še plačilo pravdnih stroškov v višini približno 20 tisoč evrov, so sporočili z občine.

Spomnimo, po pogodbi z Občino  Postojna je omenjena družba pridobila pravico izvajanja oglaševanja na plakatnih mestih, na drogovih javne razsvetljave, na reklamnih panojih z vrtljivo površino in drugih primernih površinah, hkrati pa se je Tam-tam zavezal,  da bo na svoje stroške uredil potrebno infrastrukturo in obvestilne table za občino, vendar pogodbenih obveznosti koncesionar ni izvrševal.

Zato je Občina Postojna leta 2009 vložila tožbo, s katero je najprej zahtevala odstranitev oglasnih mest, potem pa plačilo odškodnine, saj koncesionar ni  nikoli, niti delno, plačeval dogovorjene najemnine.

Kot sporočajo z občine, je po izteku pogodbe Tam-tam  odstranil vsa plakatna mesta, čeprav je bilo s pogodbo dogovorjeno,  da jih polovica oziroma po eno na vsaki lokaciji ostane v lasti občine. Še več, družba je vložila odškodninsko tožbo v višini milijon evrov, ker naj bi  jim občina kljub sklenjeni pogodbi onemogočila izvajati  dogovorjeno dejavnost. Ker tožbe niso z ničimer izkazali, so tožbeni zahtevek pozneje znižali na 650 tisoč evrov, vendar tudi tega po mnenju sodišča niso utemeljili, zato je prvostopenjsko sodišče zahtevek v celoti zavrnilo. Zdaj je to sodbo potrdilo tudi višje sodišče, sodba pa je že pravnomočna.

Foto: zelenikras.si

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja