Obvestilo

Teden usposabljanja kontrolorjev združenih ognjev in vojaških pilotov

Na območju osrednjega vadišča Slovenske vojske Postojna ter na območjih Mirnske doline in Gotenice bo od danes do četrtka potekalo usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev iz enot Slovenske vojske in tujih oboroženih sil, sporočajo iz Slovenske vojske. Usposabljanje bo podpirala 152. letalska eskadrilja Slovenske vojske s parom letal Pilatus PC-9 M Hudournik.

Letenje bo potekalo med 9. in 15. uro, v četrtek pa tudi med 20. in 22. uro. Usposabljanje bo danes potekalo na osrednjem vadišču v Postojni, v torek in sredo na območju Mirnske doline, v četrtek pa na območju Mirnske doline in Gotenice.Pri usposabljanju bodo piloti upoštevali zakonska določila in druge predpise, ki urejajo letenje na nizkih višinah z vojaškimi letalniki.

Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji, navajajo v Slovenski vojski in zagotavljajo, da bodo kontrolorji združenega ognja usposabljanje na javnih površinah zunaj vadišč Slovenske vojske izvajali brez uporabe orožja, streliva ali drugih vadbenih sredstev.

Vir: Slovenska vojska

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja