Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Tekači ŠD ebm-papst Slovenija na Malem kraškem maratonu pokazali odlično formo

Na prvo pomladno nedeljo se je na Krasu odvila prva velika tekaška prireditev v sezoni, tradicionalni, letos že 18. Mali kraški maraton. Tekačice in tekači so lahko tekli na 10 ali 21 kilometrov, otroci in mladina pa so se pomerili na krajših razdaljah.

Prireditve so se v velikem številu udeležili tudi tekačice in tekači Športnega društva ebm-papst Slovenija, ki so tako preizkusili svojo formo pred naslednjimi tekaškimi prireditvami, med katerimi bo že čez dobra dva tedna Istrski maraton, predvsem pa tja do jeseni, ko gremo na tradicionalni ebm-papst maraton v Nemčiji. Malega kraškega maratona se je letos udeležilo 16 tekačic in tekačev ebm-papst, od katerih sta dva premagala polmaratonsko razdaljo, 12 jih je teklo na 10 km, dve članici pa sta se odločili za rekreativni tek.

Vsi teki so se začeli in končali v Športnem parku Sežana. Trasa polmaratona je potekala po ulicah Sežane in nato po asfaltni cesti do Lipice, kjer so tekači prestopili državno mejo. Iz Bazovice so  tekli proti Padričam, Trebčam in preko Orleka nazaj proti Sežani. Proga je skoraj v celoti asfaltirana. Proga rekreativnega teka na 10 km je potekala od Sežane, skozi Živi muzej Krasa (urejen makadam) in nazaj do Sežane.

Letošnjega Malega kraškega maratona se je udeležilo več kot 2.400 tekačic in tekačev, ki jih je poleg sežanskega župana pozdravil tudi predsednik vlade Miro Cerar. K dobremu vzdušju pa je pripomoglo tudi za tek primerno, čeprav nekoliko hladno vreme. A tega smo tekači v Sežani že vajeni!

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja