Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Tekačice in tekači ŠD ebm-papst Slovenija premagali kilometre na Obali

Na Obali je preteklo nedeljo potekal 5. istrski maraton, ki se ga je udeležila tudi številčna ekipa Športnega društva ebm-papst Slovenija. Tekačice in tekači so vnovič izkazali dobro pripravljenost, športni duh in borbenost, predvsem pa je bil to čudovit dan za druženje.

Letošnjega istrskega maratona, ko povezuje štiri slovenske obalne občine in je imel tokrat start in cilj v Izoli, se je udeležilo več kot 5.000 tekačic in tekačev, kar priča o priljubljenosti tega športnega dogodka. Zapolnjena so bila vsa tekmovalna mesta!

Udeleženci so se v nedeljo pomerili na treh razdaljah, in sicer na rekreativnih 8,5km, polmaratonski 21-kilometrski razdalji in na maratonskih 42 km. Maratonci so obtekli celotno slovensko obalo, polmaratonci so uživali med Izolo in Koprom, rekreativni tekači pa hiteli po ulicah ribiškega mesta. Ob progi, predvsem v središčih Kopra, Izole, Pirana in Portoroža se je
zbralo izjemno veliko število ljudi, ki so spodbujali športnike. Po ocenah prirediteljev je maraton v obeh dneh obiskalo kar 25 tisoč ljudi.

23-članska ekipa ebm-papst Slovenija se je v Izoli na skupinskem fotografiranju zbrala že ob 10. uri, tokrat je teklo 12 žensk in 11 moških. Na polmaratonsko progo se jih je podalo 9, preostali pa so se pomerili na 8,5-kilometrski razdalji.

Izbrane proge so prav si uspešno pretekli in si ob koncu zastavljali še višje oz. daljše cilje. 6. istrski maraton bo gostil Portorož. Spomladanski in poletni čas bo gotovo ponudil še mnogo priložnosti za trening do znamenitega ebm-papst maratona v Nemčiji, za katerega se bodo ravnokar začele prijave, datum pa je že znan: 8. in 9. september 2018.

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

V Pivki nove okužbe s koronavirusom

V občini Pivka so danes zabeležili več novih okužb s koronavirusom. Kot je potrdil poveljnik regijskega štaba …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja