Obvestilo

Tekaška ekipa ŠD ebm papst Slovenija solidno opravila s kilometri ob Cerkniškem jezeru

Med 272 udeleženci letošnjega, po vrsti že 22. teka ob Cerkniškem jezeru Krepko za krepko zdravje, se je udeležila tudi številčna ekipa tekačic in tekačev Športnega društva ebm papst  Slovenija. Podjetje iz Podskrajnika je letos prevzelo generalno sponzorstvo Notranjskega tekaškega pokala, kamor sodi omenjeni tek.

133 odraslih se je pomerilo na 11.5km, 35 pa na 3.8 km. Nastopilo je tudi 74 šolskih in 30 predšolskih otrok, med njimi tudi najmlajši predstavniki ebm papst Slovenija. Organizator, ŠZ Cerknica s Sebastjanom Štrausom na čelu je znova poskrbel za prvovrsten tekaški dogodek v osrčju Notranjske.

Prireditev se je začela v nedeljo ob 9.20, ko so na koncu Dolenjega jezera štartali predšolski otroci, CICItekači. Teh je bilo kar 30. Nekaj minut za njimi so se na ravnini nasipa, ki vodi čez Cerkniško jezero, po različno dolge proge podali osnovnošolci. Tekmovalnosti med najstniki ni manjkalo in zdi se, da ima tek na Notranjskem lepo prihodnost.

Nekaj po 10. uri se je pričela »paradna« disciplina, tek na 11,5 km, na katero se je podalo tudi lepo število ebm papst tekačic in manj tekačev. Monika Rudolf, Sabina Mržek Udovič, Adrijana Vampelj in Romana Petavs so se uspešno spopadle s kilometri in vročino in zasedle absolutna mesta med 20. in 41, uspešno pa je nastopil tudi Tiberij Petavs.

Med ženskami absolutno je tokrat slavila legenda notranjskih tekov Kristina Bele, med moškimi pa prav tako uspešen Jaka Grže.

Poleg teka na 11.5km so se rekreativci, tako kot v prejšnji letih, lahko podali na  3.8 km dolgo progo. Pokrovitelj 22.Teka ob Cerkniškem jezeru je bila Mlekarna Krepko, ki, tako kot ebm papst Slovenija, tudi sicer podpira številne športne prireditve v regiji.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja