Obvestilo

Tekli na Slivnico in zbirali denar za defibrilator

Plesno društvo kolesar Cerknica je drugo leto zapored na pustno soboto organiziralo 8 ur Slivnice. Vzpon na čarovniški hrib traja kar 8 ur, zmaga pa tisti, ki v 8 urah na Slivnico pride največkrat.

Kljub ne najboljšemu vremenu so se danes številni tekači in pohodniki pogumno zagnali v pobočje Slivnice. Verjeli ali ne, najboljši tekač se je na Slivnico povzpel kar desetkrat. Rekorder je bil Tone Vencelj, ki je za najhitrejši vzpon potreboval 33 minut in 39 sekund, za spust pa zgolj 15 minut in 31 sekund.

Tek na Slivnico-2

Kljub nekoliko manj prijaznemu vremenu in kar precejšnji količini snega se je na Slivnico povzpelo kar nekaj zagrizenih športnikov, ki jih ne ustavijo zimske razmere. Končne razvrstitve bodo objavljene na spletni strani Plesnega društva kolesar Cerknica: http://pdk.forma.si/.

Tek na Slivnico-1

Ob tej priložnosti je dobrodelno društvo Druga priložnost na startni točki zbiralo donacije za defibrilator. Kot je povedal BoštjanZrimšek, so zbrali 256 evrov z zbiranjem pa nadaljujejo tudi v prihodnje, njihov cilj je zbrati vsaj 1.500 evrov.

Andreja Jernejčič

Foto: Boštjan Zrimšek

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja