Obvestilo

Tekli po polhovih stopinjah

V soboto je pri Gradu Snežnik potekal 11. tek po polhovih stopinjah za Notranjski tekaški pokal ElgoNova, ki ga je organiziralo Športno rekreacijsko društvo Snežnik Kozarišče. Teka se je udeležilo preko 170 tekačev in tekačic. Kot je pri Notranjskem tekaškem pokalu že v navadi ,so se v teku najprej pomerili najmlajši (600 m), medtem ko so osnovnošolci tekli 1500 m. Člani so se lahko prijavili na tek na 7,7 km ali daljšo različico 14, 6 km. Posamezne rezultate po kategorijah in absolutno si lahko ogledate na spletni strani društva TKD Sovica.

Tek po polhovih stopinjah.-polhovke.jpgTek po polhovih stopinjah.2jpg

Tek je bil hkrati tudi del že 33. polharske noči, ki je ta dan potekala pri gradu Snežnik. S prvim oktobrom se namreč odpre sezona lova na polhe s tem pa tudi notranjsko tradicionalno polhanje. Posamezne vasi so se preizkušale v tradicionalnem kuhanju kavre, ki so jo obiskovalcem delili brezplačno, so pa zato zbirali prostovoljne prispevke za dobrodelne namene. Obiskovalci so se lahko sprehodili tudi po mini tržnici, kjer so se predstavljala različna društva. Seveda so organizatorji poskrbeli tudi za jedačo, pijačo in glasbo.

 

Tek-kavra

To nedeljo bo ob Cerkniškem jezeru potekal še zadnji tek za NTP ElgoNova, in sicer bo to Tek ob Karlovici, ki bo letos organiziran prvič in bo nadomestil tek po Rakovem Škocjanu, ki ga letos ne bo. prijave za tek ob Karlovici bodo zbirali od pol devetih naprej na sedežu društva Lovrenc pri Dolenji vasi. Trasa poti je dolga 9,7 km, člani pa bodo s tekmo pričeli ob pol enajstih. Tudi letos bodo tekači, ki so se udeležili vseh tekov, na zaključni prireditvi dobili posebna priznanja, seveda poleg tistih, ki bodo zmagali v svojih kategorijah. Prireditev bo potekala v kulturnem domu v Cerknici, o datumu pa vas bomo pravočasno obvestili.

(Besedilo in foto: A. J.)

Ne spreglejte

Alenka Jakša Mojškerc in Urban Hiti – športnika leta 2023 v Cerknici

V Kulturnem domu Cerknica so sinoči slovesno podelili najvišja občinska priznanja za dosežke na športnem …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja