Obvestilo

Telekom Slovenije doniral 20.000 evrov za pomoč starejšim

Starejšim na Notranjskem, ki živijo sami, pri premagovanju stisk pomagajo prostovoljci Slovenske filantropije, društva Humanitarček ter zavodov Sopotniki in Zlata mreža, ki jim je Telekom za to dejavnost namenil 20 000 evrov.

V letošnjem letu se še bolj zavedamo pomena medosebnih odnosov in pomoči, osamljenost med starejšimi pa je postala še izrazitejša, so pri Telekomu Slovenije zapisali v sporočilu za javnost. Starejši, ki živijo sami, po njihovih besedah potrebujejo pomoč pri vsakodnevnih opravkih, pa tudi pristen človeški stik, pogovor in čas, ki jim ga namenijo prostovoljci, ki jih obiščejo na njihovem domu.

“Zato ob zaključku leta donacijo namenjamo humanitarnim organizacijam in prostovoljcem, ki vsak dan tudi v letu, ki je bilo za vse polno negotovosti in preizkušenj, skrbijo, da kot družba ostajamo povezani. Verjamemo, da je pomemben del praznikov tudi občutek, da nisi sam, požrtvovalni prostovoljci pa skrbijo za to, da povezanost ni le beseda, temveč je občutek pripadnosti, bližine in topline,” je ob tem sporočil predsednik uprave Telekoma Slovenije Tomaž Seljak.

V vseh štirih humanitarnih organizacijah so izrazili hvaležnost za donacijo Telekoma. Po besedah izvršne direktorice Slovenske filantropije Tereze Novak bodo prejeta sredstva porabili za kritje stroškov razvoza in posodic za hrano, drugih prevozov in stroškov prostovoljcev.

“S pomočjo donacije bomo lahko starostnikom zagotovili hrano in kurjavo. Epidemija je marsikoga prikrajšala za tople obroke, saj ne deluje javni prevoz, ne delujejo gostilnice, kjer so si lahko kupili toplo malico,” pa je dejala predsednica društva Humanitarček Ninna Kozorog.

V Zavodu Sopotniki, kjer starejšim nudijo brezplačne prevoze, v tem obdobju pa tudi jim nudijo tudi dostavo zdravil, paketov hrane in toplih obrokov na dom ter pomagajo ekipam civilnih zaščit, bo po besedah Janje Smrkolj Telekomova donacija pomagala, da bodo svojo dejavnost v času covida-19 še okrepili.

Za omogočanje mobilnosti starejšim bodo donacijo porabili tudi pri Zavodu Zlata Mreža, kjer v okviru projekta Prostofer starejšim nudijo brezplačno vožnjo in druženje s prostovoljci. Okrepili bodo tudi usposabljanje prostovoljcev za vožnjo z e-avtomobili, s katerimi opravljajo brezplačne prevoze, saj se večina z njimi srečuje prvič.

Telekom Slovenije/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja