Obvestilo
?Javor Vezane plošèe ------ Veronika politika 3

Terjatve do podjetja Javor Pivka v likvidaciji v rokah DUTB

Časnik Finance je objavil razpis Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) za zbiranje ponudb za odkup 8,7 milijona evrov terjatev do družbe Javor Pivka v likvidaciji. Rok za oddajo ponudb se izteče 22. maja ob 14. uri.

Družba je bila od novembra 2015 v postopku poenostavljene prisilne poravnave, koprsko okrožno sodišče pa je nato na predlog DUTB nad njo uvedlo stečaj, toda usoda še danes ni povsem jasna.  Skupina upnikov se je namreč pritožila in predlagali razveljavitev sklepa prvostopenjskega sodišča in ustavitev stečajnega postopka, višje sodišče v Ljubljani pa je pritožbi ugodilo  ter zadevo vrnilo prvostopenjskemu sodišču v ponovno odločanje.

Javor ima sicer za 23 milijonov obveznosti, največ do DUTB in Banke Koper.

Na koprskem okrožnem sodišču so konec lanskega leta pojasnili, da je vrhovno sodišče odločilo, da so krajevno pristojni za vodenje insolvenčnih postopkov.

Sodišče je sicer 23. septembra v ponovnem odločanju zavrnilo predlog za začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave, zoper sklep sodišča pa je Javor Pivka že vložil pritožbo. Kot so še pojasnili na koprskem sodišču, je stečajni postopek tako še v fazi predhodnega postopka in je bil s sklepom tega sodišča prekinjen do pravnomočne odločitve v postopku poenostavljene prisilne poravnave.

STA/Uredništvo NzN

Foto: arhiv NzN

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja