Obvestilo

TIC Postojna kot primer dobre prakse

Objekt TIC Postojna  je bil povabljen k dogodku Odprte hiše Slovenije. Poslanstvo svetovne mreže, ki ga izvaja tudi OHS, je približati dobro arhitekturo širšim množicam, uveljavljati odličnost v arhitekturni stroki in visoke standarde v praksi.

Odprte hiše Slovenije (OHS) so prireditev in največji spletni arhiv izbrane kakovostne, sodobne, inovativne arhitekture in prostorskih ureditev. Organizira jih zavod Afront in so del svetovne mreže Open House Worldwide, ki deluje od leta 1992.

Poslanstvo svetovne mreže, ki ga izvaja tudi OHS, je približati dobro arhitekturo širšim množicam, uveljavljati odličnost v arhitekturni stroki in visoke standarde v praksi. Mreža Open House Worldwide danes združuje 23 mest po vsem svetu, Slovenija pa sodeluje kot cela država. Prireditve Open House privabijo na leto več kot milijon obiskovalk in obiskovalcev. Pobuda se je začela v Londonu.

Postojna se je tako še enkrat postavila na zemljevid sveta in tudi na ta način predstavlja določeno avantgardo v Sloveniji.

Odprte hiše Slovenije bodo letos  potekale že petič, in sicer prvi vikend v oktobru, to je od 3. do 5. oktobra.

  1. M. K.

Foto: arhiv Občine Postojna

Ne spreglejte

Rakovčani obeležili krajevni praznik: zgodovina je opomin za prihodnost

V športni dvorani Rakek so v petek slovesno obeležili praznik krajevne skupnosti. »Krajevni praznik je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja