Obvestilo

TIC Postojna s prestižno nagrado

Sedemčlanska žirija nemškega dizajnerskega združenja je v kategoriji Arhitektura natečaja Iconic Awards 2015 med nagrajence uvrstila tudi postojnski turistični informacijski center.

Poleg zgradbe kot take so bili za žirijo pomembni tudi detajli, materiali, končna dodelava ter na kakšen način prostor sporoča vsebino.

Mednarodni natečaj Iconic Awards se osredotoča na interakcijo med arhitekturo in dizajnom kot disciplini in upošteva njuno vključevanje v urbanem, kulturnem in gospodarskem kontekstu, njegov  organizator, German Design Council, pa je institucija s 60-letno tradicijo na področju spodbujanja celostnega pristopa načrtovanja, ki ga je začel nemški Bundestag in ga financira nemška industrija.

TIC Postojna, ki  je bil zgrajen s finančno pomočjo Jadranskega čezmejnega programa IPA v okviru projekta HERA, je s tem osvojil še eno nagrado v letošnjem letu.

Spomnimo, da je bil objekt TIC Postojna  lani povabljen v svetovno mrežo Odprte hiše Slovenije, katere poslanstvo je približati dobro arhitekturo širšim množicam, uveljavljati odličnost v arhitekturni stroki in visoke standarde v praksi. (B. M. K.)

Foto: postojna.si

 

Ne spreglejte

»Zmage« na in zunaj igrišča

O eni »zmagi« smo že poročali. To je 3. mesto ekipe fantov do 18 let, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja