Obvestilo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tina Hren in Erik Kandare vnovič cerkniška športnika leta 2016

V Kulturnem domu Cerknica so sinoči slovesno podelili priznanja najboljšim športnikom preteklega leta. Najprestižnejšo lovoriko, športnica in športnik leta, sta osvojila kegljačica Tina Hren in strelec Erik Kandare.

 Športna zveza Cerknica je tako že osmo leto zapored podelila priznanja športnicam in športnikom, ki so pustili pečat v minulem letu oziroma nagradila tiste, ki so v svojem življenju na kakršen koli način pripomogli za dvig športa v cerkniški občini. Priznanja sta podeljevala župan Občine Cerknica Marko Rupar in predsednik  Športne zveze Cerknica Milan Gornik. Za krajši čas pa se jima je pridružila tudi slovenska »himalajska princesa« Andreja Sterle Podobnik, ki je nagrajence in preostale športnike opogumila tako s svojimi preteklimi dejanji kot tudi s svojim življenjskim motom »Vse je mogoče, če se hoče.«

 Tina Hren je ta laskavi naslov osvojila že lani. S kegljanjem začela že zelo zgodaj, kot prvošolka. Prvi uspehi so prišli prav kmalu. Prejemala je priznanja in medalje na državni ravni, vendar pa je z njeno voljo in zagnanostjo želela še več. Postala je večkratna državna prvakinja in podprvakinja. Že v osmem razredu osnovne šole je s svetovnega kegljaškega prvenstva v Nemčiji prinesla bronasto medaljo. Uspehe je dosegala in jih še vedno dosega kot reprezentantka Slovenske kadetske in mladinske kegljaške reprezentance. Hkrati pa uspešno zastopa tudi kegljaški klub Brest Cerknica.

Pri izboru za športnika leta pa je imel upravni odbor težko nalogo, saj so za ta naziv prispeli kar trije predlogi, vsi trije kandidati pa so dosegli resnično izjemne rezultate. Pa vendar je upravni odbor skladno s pravilnikom odločil laskavi naziv vnovič, tako kot lani,  podeliti Eriku Kandaretu, članu cerkniškega Društva strelk in strelcev.

 Erik je svoje strelsko življenje začel zelo, zelo zgodaj, pri treh letih. In zaradi ljubezni do streljanja se je le temu popolnoma prepustil. Zaradi njegove predanosti športnemu streljanju na številnih tekmovanjih dosega odlične rezultate.

Za prihodnost ima postavljene kratkoročne in dolgoročne načrte, ki vključujejo študij ter tekmovanja in zmage na večjih mednarodnih tekmovanjih. Njegov glavni cilj je nastop in zmaga na olimpijskih igrah, osebni moto pa, da upanje umira zadnje in zato bo napravil vse, da uresniči svoje zastavljene cilje.

Jože Kebe nagrajen za izjemen prispevek športu

Med številnimi priznanji, ki so bila podeljena na sinočnji slavnostni prireditvi, je priznanje za izjemen prispevek športu v občini Cerknica prejel Jože Kebe, ki je na športnem področju je aktiven že več kot 60 let. Vse od leta 1957 se je ukvarjal z raznimi športi in pri tem dosegel nemalo zavidljivih uspehov.

Bil je član šahovskega društva Cerknica. V kegljaškem klubu je bil od ustanovitve in zgraditve kegljišča v Cerknici ter bil sindikalni prvak Bresta. Zelo aktiven pa je bil na strelskem področju, kjer njegovi začetki segajo v leto 1957 in je bil med samimi ustanovitelji Strelske družine Brest. A kot je povedal prejemnik priznanja, je najlepši šport za vse generacije balinanje. Sam je začel balinati že v otroških letih, ko so tekmovali po vaških cestah z doma narejenimi kroglami. Sicer tekmuje že 60 let.

Za odlične rezultate v letu 2016 za osebe s posebnimi potrebami so  varovancem Varstveno delovnega centra Postojna, enota Cerknica, ki so se udeležili 23. iger specialne olimpijade Slovenije, Primorsko notranjske regije v Ajdovščini, podelili kar sedem priznanj.

Slovesno podelitev priznanj najboljšim športnikom Cerknice so organizatorji prireditve kajpak tudi športno obarvali, saj so med posameznimi sklopi podelitev nastopili člani akrobatske košarkarske ekipe Dunkin Devils in s svojimi vragolijami in spretnostjo navdušili občinstvo, to pa je dih zadrževalo tudi ob akrobacijah na tkanini akademske cirkuške umetnice Dane Avguštin.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja