Obvestilo

Tina Hren in Gašper Urbas – športnika leta občine Cerknica

V Cerknici so sinoči podelili športna priznanja za leto 2021. Najprestižnejši, športnica in športnik leta sta šli v roke Tini Hren in Gašperju Urbasu, s številnimi drugimi priznanji pa so nagradili tudi druge uspešne športnike.

Nadarjenih športnikov v Cerknici ne manjka

Med nadarjenimi mladimi športniki leta je bilo kar devet nagrajencev s področij biatlona, karateja, kegljanja, balinanja in streljanja, medtem ko so bili eter Pelan, Gašper Šemrov, Aleksander Vučanović in Peter Žnidaršič nagrajeni kot najboljši športni delavci občine.

Priznanje Športne zveze Cerknica za izredne dosežke v minulem letu so prejeli Julija Ule, Gašper Mlakar, Jordan Lekše, Nal Borštnik, Erik Kandare, Tim Udovič in Nuša Detiček.  Ob jubileju društev Športne zveze Cerknica so priznanje prejeli Badminton Klub Cerknica, Balinarski klub Begunje, Balinarsko športno društvo Rakek in Notranjski študentski klub za 30 oz. 40 let delovanja.

Najboljša ekipa so mlade košarkarice

Na sinočnji slovesnosti so nagradili še ženski in moški športni kolektiv in ekipo občine Cerknica, priznanja pa so šla v roke ženskemu in članskemu Kegljaškemu klubu Brest Cerknica, medtem ko je ženska ekipa postala ekipa U-15 Košarkarskega kluba Cerknica.

Športnica in športnik leta tokrat iz kegljaških vrst

Tina Hren, športnica leta 2021, je članica Kegljaškega kluba Brest Cerknica. Postala je državna prvakinja med mlajšimi članicami. Bila je del ekipe, ki je na državnem prvenstvu za mladinke osvojila 4. mesto. Tina je tudi članica državne reprezentance mlajših članic – svetovno prvenstvo je sicer na žalost morala izpustiti.

Gašper Urbas, športnik leta 2021, lan Kegljaškega kluba Brest je na svetovnem prvenstvu za mladince v dvojicah dosegel 2. mesto. Prav tako si je kot del ekipe mlajših članov na svetovnem prvenstvu okoli vratu nadel srebrno kolajno. Na državnem prvenstvu, pa je z ekipo mladincev postal državni prvak.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja