Obvestilo

Postojna: Tinkara Kovač med šolarji včeraj, Tomi Meglič in Soki pa danes

Postojna je včeraj gostila znano in priljubljeno glasbenico Tinkaro Kovač. Z obiskom na Osnovni šoli Miroslava Vilharja je obogatila šolski vsakdan tamkajšnjih šolarjev in program prireditev s skupnim nazivom Postoj na živi ulici z mladimi, katerega vrhunec bo sobotna razglasitev Postojne za otrokom prijazno Unicefovo mesto.

Tinkari so šolarji pripravili zanimiv program, v pogovoru z njo pa izvedeli marsikaj o njenem življenju in pogledih na svet. Tinkara se je izkazala kot zelo hvaležna sogovornica, odprta in topla. Posebno doživetje je bil glasbeni del njenega obiska. Prvi del je pripadel izvrstnim flavtistkam, ki obiskujejo to postojnsko šolo, v drugem pa ni šlo brez nekaterih Tinkarinih največjih uspešnic. Doživetje za anale pa je bil skupni nastop Tinkare in njenih mlajših glasbenih kolegic iz Postojne.

Tinkara je iz Postojne, poleg doživetja, ki ga je delila s šolarji, odnesla tudi prvo Torbo poguma iz serije unikatnih torb, ki jih je navdihnila zgodba o tem, zakaj pravimo Postojnčanom tudi torbarji. Svojima deklicama pa bo poslej lahko prebirala tudi zgodbo o junaštvu pastirja Jakoba, ki jo je v slikanici pred leti izdalo postojnsko turistično društvo.

Danes bo Postojno obiskal bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak Soki, Prestrančani pa gostijo pevca skupine Siddharta, Tomija Megliča.

Foto: Valter Leban

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja