Obvestilo

Tisoč obrazov vode

V podjetju Kovod Postojna so sinoči slavnostno zaključili fotografski natečaj Voda v jeseni. In v prostorih podjetja, kjer je potekala priložnostna prireditev in bile razstavljene izbrane fotografije, je bilo kaj videti! Tisoč obrazov vode nikogar od prisotnih ni pustilo ravnodušnih.

Kovod-nagrajene fotke

Nagrajene fotografije

Podjetje Kovod Postojna je med 20. oktobrom in 24. decembrom lani organiziralo fotografski natečaj z naslovom ‘Voda v jeseni’. Ta življenjska dobrina, obenem pa tudi grozeča nevarnost, je namreč tako močno zaznamovala lansko leto, da je tema natečaja več kot primerna. Ljubitelji fotografije so bili povabljeni na zaključni dogodek, kjer je bilo razstavljenih deset najboljših fotografij, razglašeni pa so bili tudi najboljši trije avtorji, ki so za svojo udeležbo prejeli lepe nagrade.

Kot je med drugim v svojem nagovoru poudaril predstavnik podjetja Kovod, vodja tehnično investicijskega sektorja Igor Čehovin, so v podjetju veseli stika, ki ga imajo s svojimi uporabniki, in svojo pozornost zato radi usmerjajo tudi v druge dejavnosti, s katerimi si želijo približati vsakdanjemu življenju občanov, saj gre za vsem nam skupno tematiko in odgovornost – torej skrb za okolje, vodo in pravilno vsakodnevno ravnanje v gospodinjstvih. V ta namen tudi njihova želja po aktivnem ozaveščanju, medsebojni izmenjavi informacij in tovrstnih projektih, s katerimi želijo na pogled togo dejavnost, s katero se ukvarjajo, približati vsakodnevni uporabi oziroma življenju nas vseh.

Kovod-razstava-Cehovin

Igor Čehovin

Na fotografskem natečaju Voda v jeseni je sodelovalo 24 avtorjev iz občin Postojna in Pivka, ki so javnosti dovolili vpogled v svojih 61 fotografij. V prvem delu ocenjevanja, ki je potekalo od 25. do 31. decembra 2014, so vse prejete fotografije ocenjevali obiskovalci družbenega omrežja Facebook. V drugi del ocenjevanja, ki je potekal v prvi polovici januarja in ga je ocenjevala strokovna komisija, pa se je uvrstilo deset najboljših fotografij po izboru splošne javnosti.

Za najlepšo fotografijo na natečaju je bila izbrana fotografija z naslovom Ogledalo, avtorice Barbare Penko iz Pivke. Drugovrščena je bila avtorica fotografije Palško jezero Martina Smrdelj iz Trnja, tretjeurvrščeni avtor, Postojnčan Samo Petrič, pa je navdušil s svojo fotografijo Počitek. Zmagovalka Barbara Penko je ob podelitvi dejala:

Pohvale in nagrade vsem desetim finalistom sta predala predstavnik podjetja Kovod Igor Čehovih in posebna gostja Polona Škodič, umetnostna zgodovinarka, z izjemnim čutom za estetiko, ki zase pravi, da je širjenje lepote umetnosti med ljudi njeno največje veselje in poslanstvo. Njeno slikovito, poznavalsko predavanje je bilo poleg razstavljenih fotografij gotovo vrhunec prireditve. Osebno mi je bilo žal, ko ga je zaključila. Zlahka bi še dolgo poslušala … Prisluhnite nekaj Poloninim mislim tudi vi.

Kovod-razstava-Polona

 

Polona Škodič

Kot je o zaključenem projektu povedal v.d. direktor David Penko, na dogodku sicer odstoten zaradi nujne zadržanosti, se je podjetje za tovrsten natečaj odločilo v želji, da bi se širša javnost tudi preko lepot fotografij zavedala pomena naše narave, predvsem pa vode kot osrednje dobrine našega vsakdana. Ob tem se v imenu celotnega podjetja zahvaljuje vsem sodelujočim avtorjem, ki so lepo sprejeli idejo o fotografskem natečaju ter s svojim prispevkom dali projektu pravi pomen ter ga obogatili s svojimi izjemno lepimi prizori.

Kovod Postojna, d.o.o., B. M. K.

Foto: D. K. H., B. M. K.

 

 

 

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja