Obvestilo

V več kot 50 slovenskih mestih nocoj odpirajo muzejska vrata

Na 13. poletni muzejski noči, ki bo potekala to soboto, bo letos sodelovalo okoli 70 institucij iz vse Slovenije.  Muzeji bodo od 18. do 24. ure obiskovalcem ponujali pester spored prireditev. Obetajo se vodstva, delavnice, projekcije, odprtje razstav in glasbeni program.

Dogajanje bo potekalo v 52 mestih, največ sodelujočih institucij, tudi iz naše regije. Program bo letos ponudil približno 300 dogodkov, namenjen pa bo vsem starostnim skupinam, družinam in posameznikom, tistim, ki pogosto obiskujejo muzeje, predvsem pa onim, ki vanje poredko ali pa sploh ne zahajajo.

Med drugim bo letos mogoče v Tehniškem muzeju v Bistri pri Vrhniki s teleskopi opazovati nočno nebo, v Muzeju vojaške zgodovine Pivki pa napovedujejo zgodbarjenje ob tabornem ognju. (več na http://www.noviceznotranjske.net/napovednik/). V Notranjskem muzeju v Postojni  med drugim pripravljajo delavnico za otroke in družine Predjamski grad in njegov zaklad in odpirajo razstavo Podobe Predjamskega gradu iz zbirk Notranjskega muzeja.

v Muzeju novejše zgodovine Celje se bodo osredotočili na 50. leta minulega stoletja in med drugim omogočili vožnjo s starimi ameriškimi avtomobili. Železniški muzej Slovenskih železnic vabi na vožnjo z vlakom vrtne železnice in parnim traktorjem, Slovenski šolski muzej na učne ure iz leta 1865 v ljudski šoli, v MGML pa bodo organizirali vodstva po rimski Ljubljani.

Število obiskovalcev Poletne muzejske noči iz leta v leto narašča in se giblje od 20.000 do 25.000. Lani so zabeležili rekorden obisk, preko 39.000 obiskovalcev. (B. M. K.)

Foto: arhiv PVZ

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja