Obvestilo

Tretja zmaga Postojnčanov na Reki v Fire Combatu

V organizaciji JVP Rijeka je včeraj potekala 9. Riječka vatra. Na Korzu v centru mesta je nastopilo 42 parov v šestih kategorijah, tudi gasilke v kategoriji nad 30 in gasilci nad 60 let. Denar od prijavnine in tombole je šel za nakup opreme pediatrični bolnišnici Kantrido, oddelku za rehabilitacijo otrok. Sandi Miklobušec in Andrej Tratnik sta v najmočnejši kategoriji do 30 let med 20 ekipami zmagala s časom 1,48 minute. Z absolutno zmago sta še tretjič zapored osvojila prehodni pokal, ki ostaja v trajni lasti PGD Postojna.

pgd-postojna-reka-1

Andrej Tratnik pravi: »V moji sedmi sezoni v Fire Combatu sva letos v šestih  mesecih in 13 treningih na poligonu skupaj s Sandijem  Miklobušcem opravila preko 400 vzponov po lestvi in spustov s stolpa, navezala preko 450 ročnikov, zložila najmanj 54 delovnih vrvi, zvila, spojila in položila okoli 250 cevi, naredila čez 600 metrov po vseh štirih skozi rov, preplezala preveč ovir …«

V časovni stiski sta trenirala v soju reflektorjev in v najhujši vročini ob 5.00 zjutraj, pred službo.

Enak podvig je v prvih treh Riječkih vatrah pred osmimi leti uspel samo poklicnima gasilcema iz Nove Gorice Borutu Mihelju in Tadeju Širci. V devetih izvedbah na Rijeki, je kar bilo kar osem slovenskih generalnih zmag.

Blanka Markovič Kocen

Foto: PGD Postojna

 

 

Ne spreglejte

Mednarodni muzejski dan – Rock Off

Tradicionalni Mednarodni dan muzejev, ki ga prireja ICOM (Mednarodni muzejski svet) in katerega temi sta …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja