Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Tudi Cerknica del Mednarodnega srečanja pisateljev PEN

V soboto, 21. aprila 2018, ob 10.30 bo Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica gostila udeležence 50. mednarodnega srečanja pisateljev PEN na Bledu, ki se ga letos osemdeset tujih gostov.

Med imeni so: gost iz Rusije (prvič v 15 letih) Evgenij Popov, iz Ukrajine Mykola Ryabchuk, iz Francije Sylvestre Clancier in Emmanuel Pierrat, iz Izraela Bluma Finkelstein, iz Turčije Zeynep Oral, iz Albanije Entela Kasi, iz Avstrije Helmunt Niederle, predstavniki PEN centrov iz vseh bivših republik Jugoslavije, pa tudi iz Bolgarije, Romunije, Madžarske, celo iz Egipta in Maroka! Prihaja tudi Nobelova nagrajenka za mir dr. Shirin Ebadi. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Program dogodkov, prireditev, okroglih miz in gostovanj je pester. Del programa pa se bo v soboto, 21. aprila, odvil tudi v Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica, na kar smo posebej ponosni. Ugledni pisatelji, pesniki, novinarji, esejisti in zagovorniki človekovih pravic bodo v cerkniški knjižnici recitirali in brali dela Jožeta Udoviča in Janeza Vajkarda Valvasorja. Priznana imena svetovne literature bo nagovoril tudi župan Občine Cerknica Marko Rupar.

Vir: KJUC

Foto: arhiv NzN

 

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja