Obvestilo

Tudi danes v regiji poteka hitro testiranje na virus covid-19

Ob posredovanju poveljnika Regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandija Curka in s podporo župana Občine Cerknica Marka Ruparja je uspel dogovor z Ministrstvom RS za zdravje za množično testiranje prebivalstva na virus covid-19 s hitrimi testi tudi v Primorsko-notranjski regiji. 

V Cerknici je testiranje zaradi napovedanega slabega vremena potekalo v prostorih tamkajšnje športne dvorane, parkiranje je bilo  mogoče na novem parkirišču Trikotnik pri cerkniški osnovni šoli. Možno pa je bilo tudi tako imenovano “drive in” testiranje v krožišču pri osnovni šoli.

Cerknici se je na covid-19 skupaj testiralo 334 ljudi. Pozitivnih je bilo 22 ljudi, kar pomeni, da je bil med testiranimi delež okuženih 6,6-odstoten. Utrinke s testiranja v Cerknici je zabeležil Tine Šubic.

»Drive-in« testiranje so včeraj izvajali tudi v Pivki, in sicer na lokaciji:  bivše upravne stavbe Javor, na Kolodvorski cesti 9 v centru Pivke.

Danes je brezplačno množično testiranje mogoče tudi v Postojni. Izvajanje hitrih testov poteka med 9. in 17. uro. Zaradi slabe vremenske napovedi je testiranje na novi lokaciji – med OŠ Antona Globočnika in Vrtcem Postojna po sistemu DRIVE IN, v prostorih šole pa bo testiranje omogočeno za tiste, ki pridete peš.

Regijski štab CZ za Notranjsko/uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja