Obvestilo

Tudi Kovod Postojna odpušča dolgove najšibkejšim

Javno podjetje Kovod Postojna, vodovod, kanalizacija, d.o.o., je po dogovoru s svojima ustanoviteljicama, občinama Postojna in Pivka, pristopilo k projektu, ki najšibkejšim omogoča enkraten odpust dolgov za boljše izhodišče v jutrišnji dan. Gre za podporo enemu izmed ukrepov znotraj širšega svežnja pomoči, ki ga je pripravilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kovod Postojna, d.o.o. svojim socialno najšibkejšim uporabnikom od danes naprej omogoča odpust dolgov,  ki izvirajo iz naslova rednih komunalnih storitev (oskrba z vodo, komunalne storitve oz. ravnanje z odplakami in odpadki) in so na dan 31. decembra  2014 zapadle za več kot 12 mesecev.

Za odpust dolga lahko zaprosijo osebe, ki so bile kadar koli v obdobju od 1. januarja do 30. junija 2015 prejemniki denarne socialne pomoči, varstvenega, veteranskega dodatka ali otroškega dodatka iz najnižjih treh dohodkovnih razredov. Prijava oseb, ki so v osebnem stečaju, ni možna.

Za odpis dolgov je potrebno zaprositi s pomočjo posebnega obrazca za sklenitev dogovora o odpisu dolgov, ki se ga osebno ali po pošti naslovi na naslov: Kovod Postojna, d.o.o., Jeršice 3, 6230 Postojna. Po presoji vloge, se bo podjetje z dolžnikom dogovorilo o višini dolga.

Obrazce najdete na spletni strani www.paketpomoci.si, za vse informacije pa so na voljo tudi na pristojnem centru za socialno delo.

Prosilci morajo za odpis svojih dolgov zaprositi najkasneje do 31. oktobra 2015, dogovori za odpis z upniki pa morajo biti sklenjeni do 31. januarja 2016.

Vir: Kovod Postojna

Foto: arhiv podjetja

 

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja