Tudi Pivčani sprejeli svojega košarkarskega šampiona

Po ljubljanskem in postojnskem sprejemu so se svojemu zlatemu košarkarju Maticu Rebcu poklonili tudi v Pivki.  Sprejem je občina pripravila v Krpanovem domu, prav tam, kjer so si številni občani na velikem platnu 20. septembra ogledali finalno tekmo evropskega košarkarskega prvenstva.

Matic Rebec je v Pivki preživel otroštvo in prva osnovnošolska leta, ko se je tudi začel ukvarjati s košarko. V polni dvorani s košarkarsko filmsko kuliso je pogovor z njim vodil Aljaž Červek z Radia 94. Matica je na oder pripeljal podžupan Boris Rebec, v pogovoru pa so sodelovali še Drago Rebec, košarkarjev oče, brat Miha, predsednik Košarkarskega kluba Pivka Robert Sever in župan Robert Smrdelj,  marsikaj pa so imeli vprašati tudi prisotni v dvorani.

Matic je vnovič izpostavil pomen timskega duha in prijateljstva med igralci samimi in med njimi ter trenerjem. Seveda se Matic ni pozabil pohvaliti, da  sta v našo regijo prispeli kar dve zlati kolajni, tudi kolajna Alekseja Nikolića iz Postojne, kjer so mu dan prej prav tako pripravili veličasten sprejem..

Župan Robert Smrdelj, ki je košarkarsko dogajanje spremljal od daleč, s potovanja, je Maticu v spomin na Pivko izročil priložnostno darilo, Martina Krpana v sliki in v besedi ter mu zaželel uspešno košarkarsko kariero tudi v prihodnje.

Po koncu sprejema je Matic še kako uro delil avtograme.

Pivka.si/Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Na mednarodni dan piva ne pozabimo na odgovornost

Prvi petek v avgustu – letos je to 3. avgusta – je mednarodni dan piva. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja