Obvestilo

Tudi tekači ŠD ebm-papst Slovenija pozdravili jesen na Krasu

Minuli konec tedna je bila Sežana z okolico vnovič prizorišče množičnega tekaškega dogodka, poleg Malega kraškega maratona največjega v teh krajih. Z osemčlansko ekipo se ga je udeležilo tudi Športno društvo ebm-papst Slovenija (na fotografiji del ekipe), opazili pa smo tudi pivške in še nekatere druge tekače, ki tekmujejo tudi v Notranjskem tekaškem pokalu, katerega glavni sponzor je letos prav omenjeno podjetje. V teku na pet kilometrov je premočno zmagala Pivčanka Kristina Bele, ki je bila letos med drugim absolutna zmagovalka Notranjskega tekaškega pokala.

Letošnjega Tekaškega pozdrava jeseni, ki ga pripravlja Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, se je udeležilo 500 tekačev, 200 otrok, 70 hitrohodcev in 50 pohodnikov. Tekači so se podali bodisi na pet kilometrov dolgo progo iz Orleka v Sežano ali na dobrih deset kilometrov po asfaltnih in urejenih makadamskih kraških cestah skozi Živi muzej Krasa iz Sežane v Orlek in nazaj.

Najhitrejši trije v ženski in moški konkurenci na obeh razdaljah so prejeli kolajne, seveda pa je bila prireditev priložnost za srečevanje in druženje ljubiteljev rekreacije.

Blanka Markovič Kocen

Foto: R. K.

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja