Obvestilo

Tudi umetniki za svet brez lačnih otrok

Razstava z naslovom Raziskovanja je bila v Stekleni galeriji Logatec odprta pozno popoldne, v četrtek 9. januarja. Člani sekcije Mozaiki kulturnega društva Rak Rakek razstavljajo mozaike s predvsem živalsko tematiko, katere  pod mentorstvom Eve Ule ustvarjajo iz različnih materialov – kamna, peska, stekla, keramičnih ploščic. Predsednik Društva likovnikov Logatec je  predstavil delo sekcije, besedo pa dal tudi njihovi mentorici Evi Ule: »To kar delamo je način sproščanja, lahko bi rekli ene vrste joga, gre za to, da tisti čas, ko ustvarjamo, pozabimo na vse težave, da se sprostimo… in potem z zadovoljstvom opazujemo, ko naredimo nekaj lepega«.

Še o naslovu. Mozaična sekcija postavlja mozaike tudi na stene stavb. Trenutno so na treh stavbah: pred stranskim vhodom OŠ Rakek, na stavbi gostilne Furman na Rakeku in DEOS Centru starejših občanov v Cerknici. Slednji je nastal v sklopu humanitarne akcije Fundacije Conin pod geslom Za svet brez lačnih otrok in je ena od 260 sten v 50 državah na petih kontinentih. Pri izdelavi so sodelovale vse generacije, na odprtju je predsednik države Borut Pahor dejal, da je mozaik čudovit projekt med generacijskega sodelovanja.

Odprtje razstave je z igranjem na violino popestrila učenka Glasbene šole Logatec Lina Razložnik, finančno pa jo je podprla Občina Logatec. Če boste utegnili, si do 1.svečana lahko ogledate razstavo  v času delovanja Športne dvorane, sicer pa priporočam, da si kakšno od sten ogledate, ko boste šli skozi Rakek ali Cerknico.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja